Mijn beste en slechtste bed ervaringen

Tijdens mijn niet al te lang durende wereldreis heb ik op veel verschillende bedden mogen slapen, en ik moet zeggen dat ik daar veel verschillende ervaringen aan over heb gehouden. Ken je dat gevoel, wanneer je jezelf voor het eerst op een nieuw bed laat zakken, en je weet direct hoe de nacht gaat verlopen. Kort gezegd, een goed bed is essentieel voor een goede nachtrust, en dus ook voor het kunnen genieten van je vakantie. Ik deel graag mijn beste en slechtste ervaringen met je!

India

Zowel mijn beste als slechtste ervaringen heb ik opgedaan in India, en niet alleen op het gebied van slapen! Maar voor deze blog focus ik me wel even op de accommodatie. Ik heb namelijk een paar jaar terug een aantal maanden door India gereisd. Voor het eerste gedeelte van de reis was ik echt de klassieke backpacker. In die eerste periode verbleef ik vooral in hostels, waar je de kamer deelt met een paar mensen. Over het algemeen zijn deze hostels redelijk goed ingericht. Het is niet duur, maar het is ook niet een ramp om daar te verblijven.

Strandhutje

Op een gegeven moment was ik bevriend geraakt met een groepje van ongeveer vijf man, en we hadden besloten om samen verder te reizen. We wilden naar Gokarna, een redelijk onbekend en niet al te toeristisch stukje van het welbekende Goa. Na een lange en vermoeiende reis per trein, vervolgens riksja, en dan nog een strandwandeling, kwamen we bij ons verblijf aan: een paar rieten hutjes die naast elkaar stonden – en niet de mooie luxe versies die je van de Malediven kent. Het bed was een stenen verhogen waar een laken overheen lag, en een deken was er niet. Steen recht onder je rug is echt niet wat je graag hebt. Mijn god, wat heb ik daar verschrikkelijk slecht geslapen.

Indiase prins

De andere kant van de medaille was mijn verblijf in Udaipur. Daar verbleef ik in een oud paleis wat omgetoverd was tot een hotel. Dit hotel ligt in het midden van een meer. Dit meer is ook niet natuurlijk; de lokale koning heeft ooit opdracht gegeven om dit meer te graven, maar het ziet er zeker prachtig uit.

Zodra ik de kamer in liep kon je alleen nog maar luxe zien. Ik waande me een Indiase prins. Een prachtig hemelbed, met een koudschuim matras, een groot bad, en uitzicht over het meer en de rest van de stad. Dit was absoluut een van mijn beste ervaringen ooit!

Similar Articles

Comments

Recente posts