Makkelijke stappen voor werkautomatisering

Tijd is geld en dat weten we als geen ander. Wij gierige Hollanders kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken. Als we de mogelijkheid krijgen om ons werk te optimaliseren dan doen we dit natuurlijk. Want dan kan je je tijd aan iets anders besteden. Toch valt er in de HR-wereld zeker nog wat te automatiseren. Wil je weten hoe je minder tijd hoeft te besteden aan je loonadministratie en je HR-werkzaamheden en dus meer tijd hebt voor belangrijke zaken? Lees dan zeker dit blog!

Software voor loonadministratie

Misschien vind je het niet het leukste werk, maar je medewerkers moeten toch elke maand hun loon krijgen. Gelukkig valt hier tegenwoordig wel het een en ander te automatiseren, zodat iedereen toch zijn loon krijgt, maar jij minder tijd hieraan hoeft te besteden. Zo kun je een interactieve loonstrook gebruiken. Dit houdt in dat je één ding aanpast op de loonstrook en hierdoor automatisch de rest mee verandert. Hierdoor hoef je zelf niet alles opnieuw te berekenen. Ook kun je de standaard taken die bij de maandelijkse loonverwerking komen kijken automatiseren.

Naast bovenstaande opties biedt loon software ook de mogelijkheid te koppelen met meer dan 150 andere tools. Zo kan je je boekhouding koppelen met deze en andere tools. Dit zou ook kunnen met software om te plannen. Door de koppeling tussen verschillende applicaties werk je nog efficiënter.  

Software voor HR

Ook voor veel HR-werkzaamheden bestaat tegenwoordig HR software om bepaalde taken makkelijker te maken. Dit is extra belangrijk voor het HR werk. Met geautomatiseerde activiteiten ontstaat er extra tijd voor andere werkzaamheden van de HR-medewerker. Een aantal voordelen van HR software is dat je bijvoorbeeld elk personeelsdossier online hebt staan en deze daardoor makkelijk en altijd kunt aanpassen.

Een van de meest irritante en tijdrovende activiteiten is nog wel het printen en scannen van documenten. Dat is met software voor HR verleden tijd. Met de tool kun je digitaal documenten ondertekenen. Hierdoor hoef je nooit meer te printen en scannen. Als laatste kun je ook de verlofregistratie bijhouden. Ook alle losse papiertjes of mailtjes zijn hierdoor verleden tijd. Nu kan je makkelijk en overzichtelijk alle verlofdagen bijhouden.

Software voor loonadministratie en HR-werkzaamheden zijn er volop en kunnen je een hoop tijd besparen. Het is misschien even uitzoeken hoe het werkt en hoe je er optimaal gebruik van kan maken, maar als je het eenmaal doorhebt, scheelt het een hoop tijd en kun je je belangrijke tijd nuttiger besteden.

Similar Articles

Comments

Recente posts