Magneetvissen is zeer spannend

Magneetvissen is de laatste jaren zeer populair geworden in Nederland. Het is een spannende hobby want je weet nooit wat je uit het water haalt met de magneet. In Nederland zijn er al vuurwapens, mortieren en kluizen die gestolen zijn bij een inbraak of een overval, teruggevonden door een magneetvisser. Dit is ook een van de redenen waarom het in sommige steden verboden is om te gaan magneetvissen. Er is namelijk altijd een kans aanwezig dat je een explosief boven water haalt en dat deze explodeert. Mocht je een explosief boven water halen, dan is het de bedoeling dat je direct de politie en de explosieve opruimingsdienst inschakelt.  

 

Hoe werkt magneetvissen?

Magneetvissen is zeer eenvoudig. Een vismagneet bestaat vaak niet meer uit een magneet en een draad. Je kan dus zelf ook een vismagneet maken, maar dan moet je een magneet kopen en ook een sterke draad. Zorg ervoor dat de magneet een uitstekende trekkracht heeft, hierdoor zorg je er namelijk voor dat je buit aan de magneet vast blijft plakken. Als je een complete set hebt, is het zeer eenvoudig. Zoek een leuk plekje uit en gooi de magneet in het water. De bedoeling is dat je heel langzaam de magneet binnenhaalt. Als je een ‘tik’ voelt dan is de kans aanwezig dat je iets van ijzer of metaal aan de lijn hebt. Haal je buit voorzichtig naar de kant en draag altijd handschoenen als je aan het magneetvissen bent. Er is altijd een kans aanwezig dat je vlijmscherpe stukken ijzer of metaal aan de lijn hebt en het is vaak nog heel smerig.

 

Is magneetvissen gevaarlijk?

Veel mensen willen een vismagneet kopen, maar vragen zich af of magneetvissen gevaarlijk is. Magneetvissen kan gevaarlijke situaties opleveren en er wordt aangeraden dat kinderen nooit beginnen of gaan magneetvissen. Een magneet trekt al het metaal en ijzer aan en dit kan van alles zijn. In het verleden zijn er in Nederlands al granaten, mortieren en vuurwapens uit de tweede wereldoorlog gevonden. Sommige explosieven staan namelijk op scherp en kunnen bij het aanraken of verplaatsen ontploffen. Als je denkt dat je een explosief of vuurwapen uit het water gehaald hebt, is het zeer belangrijk dat je direct de politie en de explosieve opruimingsdienst inschakelt. Zij gaan ervoor zorgen dat de gevonden vuurwapens of explosieven veilig tot ontploffen worden gebracht. Dit is ook een reden waarom het op veel plekken verboden is om te gaan magneetvissen. Een van deze plekken zijn de grachten van het Centrum van Amsterdam.

 

Similar Articles

Comments

Recente posts