Maaltijdvoorziening aan huis

We zijn niet altijd zelf in staat om een maaltijd voor onszelf te bereiden. Oude mensen zijn vaak slecht te been en kunnen daarom niet of nauwelijks voor zichzelf koken. Ook kunnen we voor een langere tijd niet koken omdat we bijvoorbeeld een operatie hebben gehad. Om die reden bestaat maaltijdvoorziening aan huis, oftewel tafeltje dekje. Wij vertellen je graag meer over hoe tafeltje dekje werkt. Lees dus vooral verder als je hier meer over wilt weten!

Wanneer aanmelden voor tafeltje dekje?

Voor veel verschillende omstandigheden is maaltijden aan huis laten bezorgen een oplossing. Oudere mensen die niet meer voor zichzelf kunnen koken kunnen hier bijvoorbeeld gebruik van maken. Door deze mensen van maaltijden te voorzien kunnen ze langer thuis blijven wonen en dat is nodig omdat zorginstellingen al behoorlijk vol zitten. Vaak zitten er zelfs lange wachtlijsten verbonden aan deze verpleeghuizen. Natuurlijk is het niet alleen bedoeld voor mensen op leeftijd, maar voor iedereen die slecht kan bewegen. Dit is dus ook het geval wanneer je bijvoorbeeld net uit het ziekenhuis komt. Bij koken komt veel meer kijken dan alleen een maaltijd bereiden. Denk hierbij aan ingredièˆnten halen in de supermarkt en het afwassen na de maaltijd. Voor veel mensen is dit niet mogelijk en daarom is tafeltje dekje zo’n goed initiatief.

Hoe werkt het?

Bij tafeltje dekje kun je zelf bepalen wat je eet. Wanneer je je hiervoor aanmeldt kun je een lijst invullen van wat jij graag zou willen eten. Je hebt hierbij meestal keuze uit een hoofd- en nagerecht. De gerechten worden dan om de zoveel tijd weer herhaald, want de maaltijdservice werkt als een cyclus. Ook kunnen de gerechten wisselen per seizoen en daarom kunnen er soms veranderingen ontstaan in de cyclus. De gerechten worden vervolgens in een speciale doos bij je afgeleverd, waardoor het zo lang mogelijk warmte kan vasthouden.

De juiste ingredièˆnten

Voor de maaltijden van tafeltje dekje worden altijd goede ingredièˆnten gebruikt. De etenswaren zijn daarom vers en je kunt ze ook voor een paar dagen bewaren in de koelkast. Dat is handig, want zo kun je na een bezorgmoment meerdere dagen eten. Veel mensen zijn daarnaast allergisch voor bepaalde etenswaren. Om tafeltje dekje zo toegankelijk mogelijk voor iedereen te maken kun je daarom doorgeven waar je allergisch voor bent of welke dieetwensen je hebt. Zo is het voedsel dus veilig en toegankelijk voor iedereen en hoef je je geen zorgen te maken over allergische reacties en dat is wel zo prettig.

Similar Articles

Comments

Recente posts