Leven als een heer door goede vloerisolatie

Je zult vanzelf merken dat naarmate je ouder wordt, jouw behoeftes beginnen te verschuiven. Toen je nog jonger was, lagen je behoeftes waarschijnlijk bij kleding en gezellige avondjes uit met vrienden, terwijl als je de 30 gepasseerd bent al vaker aan het nadenken bent over dingen die je in huis nodig hebt zoals een nieuwe keuken of isolatie.

In dit blog gaan we het over deze laatste factor hebben. Want: goede isolatie in huis is van essentieel belang om een beetje comfortabel te wonen. En dat wil iedereen natuurlijk, toch? Lees daarom snel verder om erachter te komen waar je rekening mee moet houden bij het zelf aanbrengen van isolatie in huis en welke vormen er allemaal zijn.

Welke vormen van isolatie zijn er allemaal beschikbaar

Door de jaren heen zijn er tal van verschillende vormen isolatie op de markt beschikbaar gekomen voor zowel particulier als professioneel gebruik. Denk maar eens aan glasvezels die vaak worden gebruikt voor spouwmuurisolatie, of aan een nieuwere vorm van isolatie door middel van een speciale folie. In tegenstelling tot glasvezel hoeft er maar één laagje van deze folie te worden aangebracht waardoor er veel ruimte wordt bespaard bij het plaatsen van de muur of vloer.

Dan zijn er de verschillende plekken in huis die je kunt isoleren om warmteverlies tegen te gaan. Plekken die vaak geïsoleerd worden zijn het dak, de buitenmuren, vloerisolatie wordt ook vaak aangebracht en als je echt op alle fronten wil zorgen voor minder warmteverlies kan je ook nog de ruiten laten vervangen.

Waarop letten bij het zelf aanbrengen van isolatie in huis

Afhankelijk voor het type isolatiemateriaal dat je gaat gebruiken zijn er andere dingen waarop gelet dient te worden. Voor dit blog nemen we het voorbeeld van de isolatiefolie. Om te beginnen is het goed om te weten dat dit net een tikkeltje anders is dan radiatorfolie. Want radiatorfolie kopen doe je om de warmte niet via de muur achter een radiator verloren te laten gaan maar het te laten benutten door de hele ruimte.

Folie die je in een muur plaatst tegen verlies van warmte is dus specifiek ontwikkeld om de warmte in huis te houden tijdens de winter, maar kan in de zomer ook goed van pas komen omdat de warmte hierdoor juiste buiten het huis gehouden kan worden. Deze nieuwe manier van isoleren komt vele mensen ten goede, omdat dit het huis aanzienlijk verduurzaamd.

Similar Articles

Comments

Recente posts