Wat kunnen we verwachten van de nieuwe iPhone 13?

Nog een paar maanden en de iPhone 13 is alweer te koop. Deze nieuwe, langverwachte telefoon van Apple komt waarschijnlijk uit in september of oktober van dit jaar. Veel mensen speculeren al over de nieuwe functies van de telefoon en op welke vlakken deze variëren met de vorige iPhone, de iPhone 12. Ook over de prijs wordt al veel gesproken. Wat weten we al van deze nieuwe telefoon van Apple? Wat kunnen we ervan verwachten? Hieronder vind je meer informatie over de iPhone 13.

Binnenkort in de winkels

Wanneer komt de iPhone 13 uit? Dit is voor veel mensen reden tot speculatie. In 2020 week Apple af van het traditionele schema. Normaal kwam er namelijk altijd een nieuwe iPhone in september. De vorige iPhone, de iPhone 12, kwam pas uit in oktober. Volgens kenners was dit echter eenmalig en komt de nieuwe iPhone weer gewoon uit in september. Dezelfde maand zou de telefoon zelfs al in de winkels liggen. De verwachte uitkomstdatum van de iPhone 13 is dus september, hooguit oktober van dit jaar. De exacte datum is voor nu helaas nog onbekend.

Snelheid en prestaties

Naar verwachting is de iPhone 13 net te vroeg voor een veel snellere chip. Hoe beter en krachtiger de processor, hoe sneller en krachtiger de telefoon. Volgend jaar wil iPhone overstappen naar een nieuwe, kleinere chip. Voor dit model kwam dit helaas nog te vroeg. De iPhone 13 zal dus niet heel veel sneller worden dan de vorige iPhone. De iPhone 12 was al erg snel, dus de meesten zullen hier weinig last van hebben en er zelfs weinig van merken. Alleen als je je telefoon gebruikt voor speciale hobby’s of functies zul je echt profijt hebben van deze nieuwe chips. Voor de gewone consument is dit dus geen ramp.

Nieuwe functies en mogelijkheden

Het ontwerp van deze iPhone zal iets anders zijn. Zo neemt Apple afscheid van de ronde zijkanten en gaan ze terug naar een scherp, strak design. Ook de camera ziet er anders uit, de lenzen worden namelijk een stuk groter. De Pro versie van de iPhone 13 zal ook een verbeterde ultragroothoeklens krijgen. De sensorgrootte van de camera van alle iPhone modellen gaat ook omhoog. Goed nieuws dus voor mensen die houden van het maken van foto’s en video’s.

Ook het scherm is toe aan verbetering. Apple wil overstappen op een 120Hz scherm. Dit betekent dat de verversingssnelheid omhooggaat, waardoor het scherm een stuk vloeiender overkomt. Bij huidige modellen is de verversing slechts 60Hz, dus dit is een flink verschil. De 5G gaat er ook op vooruit en zal een stuk sneller zijn bij de iPhone 13. Tenslotte zat de iPhone 13 uitgerust zijn met een grotere batterij. Je kunt hierdoor een stuk langer met de telefoon doen voordat je deze hoeft op te laden. Dit was ook een van de kritiekpunten van de vorige iPhone.

Naar verwachting zal de goedkoopste variant van de nieuwe iPhone 13 rond de 900 euro gaan kosten. Dit is echter nog niet zeker. Over de prijs zijn ze nog aan het beslissen bij Apple. Zoals de vorige modellen, zal de mini-versie van de iPhone ongeveer 100 euro goedkoper zijn. De Pro en Pro Max modellen zullen respectievelijk rond de 250 en 350 euro duurder zijn dan het standaard model.

Similar Articles

Comments

Recente posts