Kunstgras biedt vele voordelen ten opzichte van natuurgras zoals minder onderhoud en heeft verschillende soorten toepassingen. Je kunt kunstgras op balkon leggen of als natuurgras in je tuin vervangen door kunstgras. Maar hoe gaat dat precies allemaal in zijn werk? In dit artikel leggen we je uit hoe je kunstgras installeert in 4 simpele stappen.
Tegenwoordig zijn er vele verschillende partijen te vinden die zijn gespecialiseerd in de installatie van kunstgras in Nederland. Kunstgras kopen en laten leggen door een ervaren specialist zorgt dat je wordt geholpen aan deskundig advies om aan jouw individuele behoeften als klant te voldoen. Kunstmatige gazoninstallatie is een behoorlijk diepgaand proces en heeft zorgvuldige aandacht voor detail nodig om tot een gazon te komen waar je jarenlang plezier van zult hebben. Als je hebt besloten welk kunstgras je leuk vindt, is het tijd voor de installatie. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat er tijdens het hele proces met jouw tuin gaat gebeuren. Hieronder de 4 stappen hoe je kunstgras kunt installeren.
Stap 1. Verwijdering van natuurgrasInstallatie van kunstgras in 4 stappen
Het verwijderen van het natuurgras is de eerste stap om het oppervlak van het kunstgrasveld voor te bereiden. Een grasmes wordt gebruikt om uit te graven totdat de grondbasis is bereikt. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een minigraver afhankelijk van de omvang van de klus. Over het algemeen is de grondbasis 25 tot 100 mm diep. Om een ​​nette rand rond jouw kunstgrasveld te behouden, wordt gebruik gemaakt van een houten of betonnen omtrek.
Stap 2. Basisvoorbereiding
Afhankelijk van jouw grondtype kan het nodig zijn om verschillende aggregaten te gebruiken. Bij zware kleigronden is het aan te bevelen een steenslag van ongeveer 50 mm te leggen. Voor de meeste gazons is dit nodig om te voorkomen dat ze water vasthouden na lange periodes van zware regen. Dit wordt verdicht en vervolgens afgewerkt met een korrel van ongeveer 25 mm zand, opnieuw verdicht en naar de bovenkant van de omtrek.
Stap 3. Bedekken van de basis met geo-textiel membraan
Vervolgens wordt de hele basis met een slijtvast geo-textiel membraan bedekt om te voorkomen dat onkruid het kunstgras doordringt. Om dit membraan vast te zetten, wordt het nauwkeurig gesneden en aan de omtrek genageld met kleine slagnagels.
Stap 4. Het kunstgras aanleggen
Jouw grasmat wordt uitgerold met de paal in de gewenste richting. Vervolgens wordt het gras gemaaid tot aan de houten of betonnen omtrek en wordt elke 250 mm met 35 mm gegalvaniseerde spijkers genageld. Vervolgens wordt jouw gras samengevoegd en genaaid en wordt de lijm 24 uur gedroogd. Met een beetje voorbereidend werk kun je nu achterover leunen en genieten van je prachtige kunstgras gazon!