Het seizoen is weer begonnen

De temperaturen kruipen steeds vaker boven de 20 graden en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Als we de experts moeten geloven belooft het een mooie en droge zomer te worden in Nederland. Aangezien we waarschijnlijk niet naar het buitenland kunnen deze zomer, kunnen we beter het beste ervan maken in eigen land. Hoog tijd dat jij je weer klaar maakt voor het zomer seizoen.

Vakantie in eigen tuin

Het is helaas niet anders maar er is een hele grote kans dat we in Nederland deze zomer onze vakantie vieren in de eigen tuin. De drukte bij de tuincentra is de laatste tijd dan ook regelmatig terug te zien in het nieuws. Veel huishoudens knappen hun tuin op om lekker te kunnen genieten deze zomer. Een goede tuinset, een opgeknapte tuin en gezelligheid kunnen al veel goed doen.

Mocht je niet in de buurt van het strand of een plas wonen kun je er voor kiezen om een privé zwembad te nemen in de tuin. Natuurlijk niet een zwembad van duizenden euro’s maar een zwembad die zo op- en afgebouwd is. Een opblaas zwembad of een zwembad met frame zijn de manier om te verkoelen in de achtertuin.

Er gaat niets boven de onvervalste smaak van een houtskool bbq. Met de steeds meer versoepelende maatregelen kunnen we straks met meerdere personen genieten van een gezellige avond barbecueën. Natuurlijk wel rekening houdend met de anderhalve meter afstand regel.

Genieten op je balkon

Niet iedereen heeft de mogelijkheid om te kunnen relaxen in de tuin. Zo’n 15% van Nederland woont namelijk in een appartement. Het is dan niet altijd mogelijk om te kunnen barbecueën op het balkon met een houtskool bbq. Een gasbarbecue biedt dan uitkomst. Er zijn namelijk veel gasbarbecues zo ontworpen dat ze aan het balkon gehangen kunnen worden. Een zogeheten balkon barbecue. Deze barbecue neemt minder ruimte in beslag zodat je ook nog met een tafel en een paar stoelen op het balkon kunt genieten.

Mocht je veel ruimte beschikbaar hebben op je balkon dan is het ook een optie om zelf een leuke tuinset in elkaar te zetten. Met wegwerppallets kun je een heel eind komen. Er staan namelijk genoeg tutorials op internet hoe jij makkelijk een tuinset in elkaar knutselt met pallets. Daarnaast zijn er online ook veel aanbieders te vinden die palletkussens verkopen zodat je een perfecte zitting hebt. Heb jij al nagedacht over de zomer of is jouw tuin of balkon al vakantieklaar voor de zomer van 2020? Tuincentrum De Boet in Hoogwoud heeft een ruim assortiment met inspirerende ideeën voor jouw tuin of balkon.

Similar Articles

Comments

Recente posts