Een vloer leggen in mijn nieuwe huis

Afgelopen zondag heb ik samen met mijn broer en mijn vader laminaat gelegd voor mijn nieuwe huis. Sinds een maandje heb ik namelijk een nieuw huis gekocht. Na hard werken heb ik genoeg geld bij elkaar gesprokkeld om een hypotheek aan te gaan bij een bank en genoeg kapitaal voor de hypotheek limiet. Hierdoor vond ik het de hoogste tijd om op mijzelf te gaan wonen en heb ik in het dorp waar ik geboren en getogen ben een huis gekocht. Het is een relatief nieuwe woning, uit 2005, en daarnaast is hij zeer groot namelijk zo’n 150 vierkante meter. Voor een bedrag van rond de 3 ton heb ik de woning kunnen bemachtigen. De vorige bewoners hebben hun huis verkocht, omdat ze hun hypotheek niet meer konden betalen door de corona-crisis. Zij waren hun baan verloren waardoor de bank het huis verkocht via executieverkoop. Dit was zeer spijtig voor de vorige bewoners maar voor mij een zeer goede deal. Het huis had alleen nog geen vloer dus toen heb ik mijn broer en mijn vader om hulp gevraagd aangezien zij vaker laminaat hebben gelegd.

Eerst de ondervloer

Vanwege hun ervaring met het leggen van een vloer was leggen van het laminaat een relatief koud kunstje. En dat ondanks het huis zeer groot is en uit 150 vierkante meter bestaat. Nadat ik samen met mijn familieleden langs de lokale laminaatboer was gegaan, om laminaat en een ondervloer te kopen, konden we beginnen met het leggen van de ondervloer. Het pakket met ondervloer werd geleverd in de vorm van een rol en een op een gedeelte hiervan zat een soort van lijmlaag. We rolde de rol uit en sneden het af met een mes zodat het precies over de gehele vloer werd verdeeld. We lieten aan weerszijden ongeveer een ruimte van een halve centimeter om rekening te houden met eventuele uitzetting van de ondervloer.

Daarna het laminaat

Hierna hebben we de planken laminaat stuk voor stuk neergelegd. Elk stuk laminaat moest eerst opgetild worden en daarna met beleid in elkaar geklikt worden. Vandaar de naam ‘klik-laminaat’ denk ik. Elke keer dat we het einde naderde van de vloer zaagden we het laminaat af, zodat de gehele vloer bedekt was. We waren er met een middagje mee klaar en dat kwam zeker omdat we met zijn drieën aan het werk waren. Voor als je geen handige klusser bent of geen hulp krijgt van anderen, kun je ook kiezen voor laminaat inclusief leggen. Daarbij koop je een nieuwe vloer en hoef je deze er niet zelf in te leggen.

Similar Articles

Comments

Recente posts