Het grote verschil tussen zonnedakpannen en zonnepanelen

Als je voor het eerst iemand hoort praten over zonnedakpannen of zonnepanelen dan lijkt het bijna hetzelfde. Het verschil tussen de twee valt ook reuze mee maar toch is het wel handig om te weten wat nou precies dat verschil is. Zonnedakpannen zijn dakpannen met zonnecellen erin, terwijl zonnepanelen los op de daken liggen als grote opvallende plakkaten. Voor mensen die niet houden van de look die zonnepanelen geven aan je huis zijn zonnedakpannen dus ideaal.

 

Wat is een dakpan met zonnecollectoren 

Zonne Dakpannen, dakpan zonnepanelen of solar dakpannen, met allemaal wordt hetzelfde bedoeld. Gewone dakpannen met daarop zonnecellen. Wat je vaak tegenkomt is dat zonnepanelen een omvormer nodig hebben, het handige aan dakpan zonnepanelen is dat je geen omvormer nodig hebt. Zonnedakpannen zijn nog helemaal niet zo heel lang op de Nederlandse markt te vinden, ze zijn vrij nieuw en hebben een rooskleurige toekomst. Het allereerste huis in nederland met zo’n speciaal dak werd in 2015 opgeleverd. Bij Solinso kun je deze prachtige dingen gemakkelijk en snel in huis halen. Zoals bij elke nieuwe innovatie die goed blijkt te werken is de verwachting alleen nog maar exponentiële groei voor de toekomst. Daarnaast zal dit nieuwe systeem zich waarschijnlijk nog een paar keer ontplooien tijdens het verder ontwikkelen en finetunen van de resultaten. 

 

Een kwestie van stijl, smaak en budget

Om een klein geheimpje te verklappen is het verschil tussen de zonnepanelen en de zonnedakpannen niet heel groot. Wie wilt voor een moderne gladde uitstraling waarbij het dak passend blijft bij de stijl van het huis kunt het beste kiezen voor zonnedakpannen. Echter hebben deze nogal een aardig prijskaartje. Het rendement voor de op te halen energie is ook ongeveer gelijk, het komt dus voornamelijk neer op een kwastje van smaak, stijl en budget. 

Similar Articles

Comments

Recente posts