Zo richt je jouw tuin optimaal in

Heb je een tuin of balkon maar weet je niet goed hoe je deze buitenruimte nu het best kunt inrichten? Dan lees je hier verschillende tips om jouw buitenruimte naar een hoger niveau te tillen. Vaak zijn we ons wel bewust van de verscheidenheid aan woonstijlen en op televisie worden in diverse programma’s interieurs van top tot teen onder handen genomen, maar hoe zit het eigenlijk met de styling van de tuin? Deze ruimte wordt vaak niet meegenomen en dat is zonde, want juist van buiten wil je straks weer optimaal kunnen genieten. Menig mens zal jaloers zijn op jouw tuin, dus maak er het beste van met deze tips.

Tuinmeubelen

Je kunt voor in de tuin meubelen kiezen van verschillende materialen. Zo zie je veel houten tuinsets, maar ook tuinmeubelen gemaakt van aluminium, kunststof of metaal. Een van de favorieten blijft teakhout. Teakhout heeft een aantal eigenschappen waardoor de tuinmeubelen weinig onderhoud nodig hebben, warmte uitstralen, goed te combineren zijn én ook nog eens duurzaam zijn. Van teakhouten tuinmeubelen heb je jarenlang plezier, deze materiaalsoort is namelijk oersterk en splijt niet. Je kunt deze meubelen, in tegenstelling tot veel andere materiaalsoorten, het hele jaar door buiten laten staan. Geef de meubelen een keer per jaar een goede schoonmaakbeurt met een sopje en zachte borstel en ze staan er weer stralend bij. Eventueel kun je de meubelen nog behandelen met teakolie om de kleur te behouden.

Verlichting

Verlichting is de basis van de sfeer, zowel binnen als buiten. Buitenverlichting verfraait je tuin, balkon of terras direct en zorgt voor sfeer het hele jaar door. Tegenwoordig is buitenverlichting enorm veelzijdig en vind je dus voor ieder hoekje wel een geschikte Buitenspot. Het maken van een lichtplan is aan te raden, zodat je rekening kunt houden met de aansluiting. In het lichtplan maak je onderscheid tussen functionele verlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Denk aan Grondspots tuin die het looppad accentueren en draagbare tafellampen voor dat beetje extra sfeer.

De aankleding

Nu je de basis voor de tuin hebt gekozen, is het tijd voor de aankleding. Heb je een grote tuin, dan is het aan te raden om deze op te delen in verschillende hoekjes met kronkelende paadjes. Voor meer diepte kun je het beste donkere ondergronden of achtergronden gebruiken, hierdoor steekt het groen mooi af. Verder mag je de aankleding groots aanpakken. Een bankje of brede plank met kussens doen het altijd goed. Of creëer een rijke uitstraling met een buitenkleed voor aan de wand. Natuurlijk mag het in de tuin ook niet ontbreken aan voldoende groen in mooie potten en bakken. Weinig ruimte voor groen? Werk dan de hoogte in met een verticale tuin.

Similar Articles

Comments

Recente posts