3x de mooiste raambekleding voor ieder interieur

Of je nu een echte avonturier of juist meer een huismus bent, een thuis is voor iedereen belangrijk. Thuis is de plek waar je je echte jij kunt zijn. De plek waar je komt na een lange dag werken, je comfortabele outfit aantrekt en op de bank ploft. Maar thuis is niet alleen de plek waar je slaapt en ontspant. Sinds een kleine twee jaar heeft thuis er een heleboel functies bijgekregen, zoals die van een klaslokaal, kantoor, restaurant en sportschool. Daarom is het juist nu des te meer van belang om van je woning een echt thuis te maken, en dat doe je met raambekleding. Raambekleding is ontzettend belangrijk voor de uitstraling in huis en heeft dan ook grote invloed op de sfeer. Omdat er verschillende soorten raambekleding zijn met ieder zijn eigen eigenschappen, lees je in dit artikel meer over drie populaire soorten: plisségordijnen, verticale lamellen en jaloezieën.

Plisségordijnen

Een veelbesproken variant die erg gewenst is voor het raam is het plisségordijn. Omdat plisségordijnen geschikt zijn voor ieder raamtype kun je hier alle kanten mee op. Van een standaard raam tot een plafondraam en zelfs voor lichtkoepels en de veranda kun je voor plisségordijnen kiezen. Als eerst is er keuze uit standaard plissés met één laag stof of honingraat plissés met een dubbele laag stof. Daarnaast kun je de gordijnen handmatig bedienen, met een koord of elektrisch. Voor de opening wordt vaak gekozen voor top down bottom up. Dit zijn plissés die zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven zijn te openen. Zo bepaal je zelf de lichtinval en mate van privacy, ideaal dus voor iedere setting.

Verticale lamellen

Verticale lamellen hebben hun comeback gemaakt en worden opnieuw veel gekozen als raambekleding. Iedereen is wel bekend met de klassieke kunststof lamellen, gemaakt van PVC, maar tegenwoordig kun je veel meer kanten op met lamellen. Zo kun je tegenwoordig ook kiezen voor exemplaren gemaakt van aluminium of de lamellen laten stofferen. Bedek hoge ramen, brede ramen en ramen met een schuine zijde zonder problemen met verticale lamellen en geniet van een klassieke uitstraling in huis.

Jaloezieën

Een moderne, maar toch warme uitstraling in huis creëer je met jaloezieën. Deze veelzijdige vorm van raambekleding is voor bijna ieder raamtype geschikt en zorgt ervoor dat je die warme sfeer van thuis niet gauw wilt verlaten. Jaloezieën zijn beschikbaar met lamellen van 50 millimeter of 65 millimeter breed. Beide soorten zijn af te werken met koord of met band en met koord- en elektrische bediening. Kies voor houten jaloezieën voor een landelijke uitstraling of kies juist voor de moderne kant met jaloezieën van aluminium.

Similar Articles

Comments

Recente posts