Maak meer van je herenhuis: upgrade je tuin

Een herenhuis is een van de mooiste vormen van huizen. Een statig pand met een mooie voorgevel, een klassieke uitstraling. Iedereen wil eigenlijk wel een herenhuis. Wat je echter vaak ziet aan herenhuizen is dat de tuin vaak vergeten wordt. Omdat de achterkant van het huis niet direct zichtbaar is, wordt het als minder belangrijk geacht. Echter als je je herenhuis echt helemaal van top tot teen wil verzorgen, kijk dan naar je tuin. Je kunt dit deel van je huis ook helemaal upgraden, of in ieder geval mooi maken. Waarmee? Dat zal ik je vertellen.

Een serre

Als je een serre toevoegt aan de achterkant van je herenhuis, creëer je een mooie open sfeer. Je huis wordt eigenlijk een stuk groter. Bovendien gaat het van een ouderwetse uitstraling naar een wat modernere sfeer. Alleen als je tenminste kiest voor een moderne serre. Je hebt ook hele ouderwetse met van dat glas rondom. Moderne serres vormen echter een mooi contrast met een ouderwets herenhuis. Ook kun je serre zonwering toevoegen als je huis op het zuiden gericht staat. Dat zorgt voor een mooi zacht diffuus licht en schaduw, zodat je ook op die warme zomerdagen lekker in je serre kunt zitten.

Schuifpuien

Je tuindeuren zijn ook belangrijk. In oude herenhuizen is het vaak zo dat de tuindeuren heel veel hout bevatten en heel donker zijn. Als je dat donker vindt en je wilt eens wat nieuws, kijk dan naar schuifpuien. Dit zijn glazen schuifwanden die je helemaal open kunt schuiven. Je ziet eigenlijk bijna geen randen, en het zorgt voor een prachtige open achterkant van je herenhuis. Je kunt alle schuifpuien open zetten voor veel frisse lucht. Ook als je feestjes geeft is het leuk om de schuifpuien helemaal open te zetten.

Ook de tuin anders

Als laatste onderdeel van je tuin natuurlijk je tuin zelf. Wat kun je het beste doen aan de tuin van je herenhuis? Om ook een mooi contrast te creëren tussen het oude huis en de tuin, kun je een minimalistische tuin nemen. Strakke rechte paadjes, mooi afgeknipte plantjes, en bloemen in een bepaald kleurenpatroon zijn hiervoor goed. Het is ook het makkelijkst als je zorgt dat je planten en gras neemt dat niet te hard groeit zodat je er minder werk aan hebt. Voor inspiratie kun je ook in tijdschriften over tuinen kijken. Er is in ieder geval genoeg inspiratie te vinden tegenwoordig.

Similar Articles

Comments

Recente posts