Hoe reis jij naar je werk?

Anno 2020 is duurzamer ondernemer steeds belangrijker geworden. We verwachten van bedrijven dat ze hun maatschappelijk verantwoordelijkheden dragen en dat ze op een duurzame manier aan de maatschappij leveren. Maar hoe zit dat eigenlijk met hun personeel, met de mensen die daar werken? Uiteraard dragen hun op het werk ook hun steentje daaraan bij maar hoe zit dat buiten werktijd. Of hoe zit dat bijvoorbeeld tijdens hun reistijd. Hoe reizen deze mensen naar hun werk? En kunnen ze ook in dit gedeelte een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door bijvoorbeeld anders te reizen? In dit blog hebben we de verschillende reismogelijkheden eens onder de loep genomen.

Met de auto naar het werk

Steeds meer huishoudens zijn in het bezit van twee auto’s. Grotendeels omdat beide ouders bijvoorbeeld moeten werken en met de auto naar hun werk gaan. Ideaal natuurlijk omdat je een korte reistijd heb en eigenlijk van deur tot deur reis. Geen gezeur met slecht weer en je bent heel mobiel. Je kan alle kanten op! Toch is de auto qua vervoersmiddel wel het minst ideale vervoermiddelen als we het hebben over het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheden. De uitlaatgassen van auto’s zijn niet mis en alles behalve bevorderlijk voor ons milieu. Ook het vele filerijden maakt dit er bijvoorbeeld niet beter op. Qua comfort en gemak scoort deze manier van reizen het hoogst maar qua duurzaamheid het laagst.

Met het openbaar vervoer naar het werk

Een andere manier om naar je werk te reizen is met het openbaar vervoer. Vooral mensen die in de grotere steden werken kiezen steeds vaker voor deze manier van reizen omdat het in de spitstijden bijna geen doen meer is om naar het werk of naar huis te komen. Je bent met de auto inmiddels bijna nog langer onderweg dan met de bus of de trein en daarom is dit een hele fijne optie. Een bus of trein zorgt uiteraard ook nog voor milieuvervuiling maar omdat je met een groter aantal gebruikt maakt van dit vervoermiddel wordt dit weer teruggedrongen. Daarnaast kan je heerlijk je gedachten op nul zetten tijdens je treinreis, iets wat in de auto bijvoorbeeld niet kan. Qua comfort en gemak scoort deze manier van reizen dan ook gemiddeld net zoals de duurzaamheid.

Met de fiets of benenwagen naar het werk

Wil je echt gaan voor duurzaam? Dan kies je uiteraard voor de fiets of de benenwagen, al is de benenwagen natuurlijk wel alleen een optie als je dichtbij huis werk. Met een fiets daarentegen kan je al een langer stuk overbruggen. Zowel in de grote stad als daarbuiten is dit vervoersmiddel ideaal. Je kan overal tussendoor, hebt (bijna) geen files, het kost je niks (alleen wat energie misschien) en je doet ook meteen wat aan je beweging. Zowel damesfietsen als herenfietsen zijn hiervoor prima geschikt. En vind je het nou toch wat te langzaam gaan? Met een elektrische fiets halveer je, je reistijd bijna terwijl je toch alle voordelen van het normale fietsen behoudt.

Vorig artikel
Volgend artikel

Similar Articles

Comments

Recente posts