Black Friday

Black Friday is ook in ons land al jaren een fenomeen. Jaarlijks neemt de aandacht toe en veel mensen kijken er al weken vooraf naar uit. De laatste jaren geven ook steeds meer Nederlandse webshops en winkels flinke korting op Black Friday. Net als Halloween is het een Amerikaanse traditie die ook in Europa aan populariteit wint. Zit je dus al een tijdje te azen op een nieuwe laptop, smartphone, televisie of iets anders? Dan is het het waard even te wachten tot Black Friday en dan je slag te slaan. Dit jaar is Black Friday op 27 November. Hoe is Black Friday eigenlijk ontstaan? Pas begin jaren 80 kreeg Black Friday de betekenis die hij nu heeft. Er zijn meerdere versies in omloop over het ontstaan. Maar de meest recente is dat de boekhoudkundige gewoonte is om verliezen in rode cijfers te noteren en winst in zwarte cijfers. De dag na Thanksgiving is voor de meeste ondernemers het moment waarop ze (dankzij al die massale inkopen) na een jaar lang aanmodderen in de marge eindelijk zwarte cijfers kunnen schrijven.

Wat wordt het meeste verkocht op Black Friday

airpods black fridayElektronica is altijd een categorie met goede Black Friday deals. Vaak komen er in de dagen of weken voor Black Friday nieuwe versies uit van verschillende producten. Het gevolg hiervan is vaak dat je deze nieuwe producten tijdens Black Friday met een mooie korting voorbij ziet komen. Mensen zijn namelijk gek op nieuwe producten en helemaal wanneer ze sterk afgeprijsd zijn! Je kent vast wel de airpods black friday acties van vorig jaar. Black Friday 2020 mediamarkt is zo langzamerhand een begrip aan het worden en veel mensen gaan daar dan op koopjesjacht. Laptops, Tv’s, witgoed zijn op Black Friday met vele euro’s korting te bemachtigen.

Black Friday in 2020

Dit jaar zal Black Friday er in de winkels anders uit gaan zien dan voorheen. Door Covid-19 is het bestormen van de winkels om als eerste binnen te zijn geen goed idee. Veel winkels zullen daar maatregelen voor gaan nemen. Online is dit probleem er niet en de verwachting is dar er nog massaler dan voorheen online geshopt gaat worden. Met name jongeren tot dertig jaar laten zich vaak verleiden tot veel aankopen. Niet alle kortingen zijn zo interessant als het lijkt. Maar als je goed zoekt valt er als consument in veel gevallen nog wel een serieus voordeel te behalen. Verwacht echter niet dat je de nieuwste modellen voor de helft van de prijs krijgt. Maar voordeel is er zeker te behalen.

Similar Articles

Comments

Recente posts