Hoe regel je de financiering voor je bedrijf?

Geld is belangrijk. Je hebt geld nodig om te kunnen leven, wonen én om je werk te kunnen doen als je ondernemer bent. Maar wat nu als je het (even) moeilijk hebt? Dan kun je als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten óf actie ondenemen. De financiering voor je bedrijf regelen kan in veel gevallen gewoon online. Je kunt een bedrijfslening aanvragen, bijvoorbeeld bij BridgeFund. Dan weet je al dezelfde dag of je de lening krijgt en hoe hoog het bedrag is dat je kunt lenen. Je hebt hier geen jaarcijfers, uitgebreid jaarverslag of moeilijk businessplan voor nodig. Natuurlijk zijn er wel wat eisen. Zo moet jouw ondernemer al minimaal 1 jaar bestaan én moet je omzet boven de € 75.000 per jaar liggen.

Een financiering voor je bedrijf regelen is soms bittere noodzaak

Ieder bedrijf heeft wel momenten dat het wat minder gaat. Je hebt een grote investering gedaan en de klanten blijven ineens weg óf betalen hun rekeningen slecht. Het kan ook zijn dat je een financiering voor je bedrijf nodig hebt om te kunnen groeien. Of natuurlijk om zaken te vervangen. Denk dan bijvoorbeeld aan een transportbedrijf dat dringend een nieuwe vrachtwagen nodig heeft. Dat geld heb je niet zomaar even liggen. Het kan dan verstandig zijn om een financiering voor je bedrijf aan te gaan.

Hoe zit dat als je ZZP'er bent?

Als ZZP'er ben je natuurlijk een eenmanszaak. Je bent nog sterker afhankelijk van de buffer die je weet op te bouwen. Veel ZZP'ers gaan een persoonlijke lening aan, bijvoorbeeld bij ouders of vrienden, maar dat is niet de enige oplossing. Als je als ZZP'er een zakelijke lening wilt aangaan dan zul je je zaken goed op orde moeten hebben. Je zult moeten aantonen waar je het geld voor gaat gebruiken én dat je het geld daadwerkelijik kunt terugbetalen. Als startende ZZP'er het aangaan van een zakelijke lening vaak nog geen optie. Maar wat moet je dan?

Ook startende ZZP'ers hebben geld nodig

En helaas heeft niet iedere startende ZZP'er een geldboom in de tuin of een dikke bankrekening. Als startende ZZP'er zijn er eigenlijk maar 3 opties. Je kunt een persoonlijke lening aangaan, je kunt, als je een écht innovatief bedrijfsplan hebt een innovatiekrediet aanvragen bij de Overheid en je kunt crowdfunding inschakelen. In het laatste geval moet je met een goed plan komen dat anderen motiveert geld over te maken voor jouw doel. Je krijgt het geld pas op je rekening als je het doel hebt gehaald.

Similar Articles

Comments

Recente posts