Een huis ontruimen na overlijden, hoe doe je dat?

Zijn jouw ouders overleden en is het de bedoeling dat het heel huis wordt leeggemaakt? Een huis ontruimen na overlijden kan best een pijnlijke klus zijn, zeker als je een goede band met je ouders had. Vaak is het zo dat één van de ouders als eerste overlijdt, en de overgebleven partner nog een heel aantal jaren in hetzelfde huis blijft wonen. De meubels en decoratie die er staan zijn vaak verouderd, en los van de zaken waar veel emotionele waarde in zit willen de meeste kinderen weinig zelf houden. De enige optie die overblijft is het huis volledig te ontruimen, wat betekent dat je alle meubels moet verwijderen, en zelfs alles wat je aantreft in de kasten moet uitzoeken.

Zijn er items de je zelf wilt bewaren?

Voordat je een bedrijf voor ontruimingen contacteert zul je natuurlijk eerst moeten kijken of er dingen zijn die je wilt bewaren. Trek alle kasten open, en duik in de lades. De meeste zaken die mensen zelf houden zijn natuurlijk fotoalbums, serviesgoed, bijzondere vaasjes of een mooie jurk of blouse die je vader/moeder graag droeg. Je ziet tegenwoordig vaak dat mensen een kussensloop laten maken van dit soort oude kleren, zodat hun vader of moeder toch nog een beetje bij hen is. Zodra je alle spullen hebt doorzocht en geselecteerd hebt wat je wilt houden kan het ontruimingsbedrijf aan de slag. Zij zorgen ervoor dat er werkelijk niets meer in de woning achterblijft, en verwijderen zelfs vloerbedekking en gordijnen wanneer dat noodzakelijk is. Dit kan het geval zijn wanneer het een huurhuis betreft en de volgende bewoner niets van deze zaken wil overnemen.

Is het proces van ontruimen te pijnlijk voor je?

Je zult niet de enige zijn die een huis ontruimen na overlijden van je ouders een ontzettend pijnlijk proces vindt. Je hebt immers een emotionele band met zowel de plek als als met alle meubels en spullen die erin staan. Je kunt echter niet alles zelf houden of opslaan, en dus zal het weggegooid moeten worden of naar de kringloop moeten worden gebracht. Dit kost je niet alleen veel energie, maar het is ook een erg emotionele klus. Om die reden schakelen veel mensen een bedrijf voor ontruimingen in. Zij klaren deze klus niet alleen veel sneller voor je, maar zorgen er ook voor dat er met respect voor de overledene, voorzichtig met de spullen wordt omgegaan. Behalve met alles wat naar de stort kan natuurlijk, want in veel gevallen zal dat noodzakelijk zijn voor een deel van de inboedel.

Similar Articles

Comments

Recente posts