De nieuwste trend op badkamergebied: beton cire!

Je ziet steeds vaker strak afgewerkte badkamers en toiletten met beton cire. Dit materiaal is vergelijkbaar met een gietvloer, maar veel gemakkelijk aan te brengen, zelfs op de wanden! Dat is de reden dat consumenten dit materiaal massaal ontdekken, en daarmee zelf hun badkamer afwerken. Je kunt gewoon online beton cire kopen, inclusief alle materialen en voorbehandeling die je nodig hebt, en daarna zelf aan de slag gaan.

Hoe bereid je de muur voor op beton cire?

Ga je zelf beton cire aanbrengen in je badkamer of op het toilet? Dan is het belangrijk dat de muur volledig glad is. Als er grote gaten en oneffenheden inzitten dan moet je de muur waarschijnlijk laten stuken, net als wanneer er in het verleden een grove structuurverf opgesmeerd is. Is de muur echter al redelijk glad, maar zitten er enkel wat kleine putjes of hobbeltjes in? Deze kun je gemakkelijk opvullen of schuren met een fijn schuurpapiertje. Neem de muur daarna af met een doekje met wat schoonmaakmiddel, zodat je zeker weet dat er geen stof is achtergebleven. Daar hecht het beton cire namelijk minder goed aan.

Breng allereerst een primer aan

Nadat je een keuze hebt gemaakt uit al die verschillende beton cire kleuren moet je tevens een goede primer bestellen in diezelfde webshop. De primer is nodig om de beton cire goed te laten hechten. Het is als het ware een twee componenten laag, die de beton cire met de muur verbindt. Deze primer heft bovendien de zuigende werking van de muur op, wat zeker in nieuwbouwhuizen erg belangrijk is!

Na de primer kun je de beton cire zelf aanbrengen. Dit doe je met de spaan en kan op verschillende manieren aangebracht worden. Heel rustig of juist druk aanbrengen, het is maar net welke afwerking u wilt. Het beton cire breng je altijd aan in twee lagen. Laat de eerste laag goed drogen voor je de tweede aanbrengt, anders kan het materiaal minder goed hechten en is het uiteindelijk minder sterk.

Je luxe spa stylen en afwerken

Is je beton cire badkamer klaar? Dan kan het leuke werk beginnen! Doe jezelf een plezier en koop de mooiste en meest zachte handdoeken, zeepjes in een mooie verpakking en wat plantjes om de ruimte helemaal af te werken. Met een beetje creativiteit creëer je gemakkelijk een Oosterse setting, en waan je je in een super de luxe spa. Hier kom je helemaal tot rust, en kun je elke dag de stress van je af laten glijden. En dat gewoon in je eigen huis, dankzij de prachtige afwerking van beton cire in jouw badkamer.

Similar Articles

Comments

Recente posts