Een efficiënt productieproces

De uitdaging bij een productiebedrijf is je productieproces zo efficiënt mogelijk plannen. In veel gevallen valt of staat daarmee het rendement wat je maakt. Gelukkig helpt IT daar steeds meer bij om dat goed neer te zetten. Het is niet voor niet dat er gesproken wordt over de 4e industiële revolutie en de slimme fabrieken die er inmiddels zijn. Daarin wordt met behulp van Internet of things technologieën en Artifical Intelligence gezorgd dat vraag en aanbod steeds beter op elkaar worden afgestemd. Daarbij wordt het steeds beter mogelijk om te voorspellen wat de vraag is in de toekomst waardoor inkoop nauwkeurig gedaan kan worden. Planlogic is één van de bedrijven die een productiebedrijf kan klaarmaken voor deze vierde industriële revolutie.

Hoe klaarstomen voor de 4e industriële revolutie

Als je aan de slag wil met het innoveren van je productiebedrijf is het goed om een bepaalde basis te leggen. Vaak doe je dit met een goed ERP systeem. Hiermee krijg je inzicht in de meeste variabelen waar je op kan sturen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voorraadbeheer en de productieplanning. Met een ERP systeem ben je in staat deze aspecten goed met elkaar te verbinden en je beter kunt sturen. SAP is één van de grootste partijen op dit vlak. En met SAP Business One hebben ze een product die goed aansluit op de MKB productiebedrijven. Het is een standaard oplossing die door middel van veel variabelen toch op maat is te maken. Naast dat zijn er een aantal Addons die gemaakt worden door partners van SAP waarmee het systeem nog meer op maat te maken is en uiteindelijk het gewenste effect ermee gerealiseerd kan worden. Maar wat heb je als productiebedrijf dan precies nodig om de gewenste verbetering te realiseren. Dat is een redelijk complexe vraag. In de volgende alinea vertellen we graag meer over hoe je tot de juistge keuze komt.

Hoe kom ik tot het juiste ERP systeem

Als je over wil gaan op een nieuw ERP systeem ontkom je er niet aan om daarvoor een professionele partij in te huren. Belangrijk is dat deze goed de branche kennen waarin je actief bent. Uiteindlijk is een goed ERP systeem een middel om tot betere resultaten binnen je productiebedrijf te komen. Ook is het goed om te inventariseren hoe ze de implementatie van het systeem organiseren. Dit is namelijk de kritische succesfactor. Hier gaat het vaak mis doordat het gebruik van het systeem onvoldoende wordt geadopteerd.

Similar Articles

Comments

Recente posts