De beste sfeer in huis met LED downlights

Om een duurzame, langdurige en mooie sfeer te creëren in huis zonder daarvoor grote lampen te hoeven installeren kan je kiezen voor LED downlights. Wat dat zijn en hoe je ze monteert lees je in deze blog! Veel leesplezier!

Wat zijn LED downlights eigenlijk?

Zoals de naam al een beetje verraad zijn LED downlights lampen voor in huis die vanaf boven op iets neer schijnen. Omdat het LED lampen betreft, weet je zeker dat de lampen erg energiezuinig zijn. Tegenwoordig kun je al bijna geen gewone verlichting meer kopen, wat enorm veel energie bespaard. Los van dat dat goed voor het milieu is, bespaar je er ook mee in je portemonnee. Ook betekent het lage energieverbruik dat je de lampen langer aan kan laten staan zonder bang te zijn dat ze doorbranden! Dat is ideaal voor als je de hele dag verlichting wil op bepaalde plekken, of als je gewoon niet bang wilt zijn voor kortsluiting in je lamp! De downlights zijn makkelijk te monteren, omdat er altijd een uitleg bij zit! Dan blijft nog de vraag over waar je downlights precies plaatst in je huis. Deze vraag beantwoord ik in de volgende alinea.

Waar plaats je downlights in huis?

Downlights schijnen dus naar beneden, zoals de naam suggereert. Je kunt de downlights dus het beste plaatsen in een plafond of bijvoorbeeld in een kast. De lampen worden ingebouwd in het plafond of in de kast, dus dit betekent dat je ze niet handmatig kunt wisselen van schijn-positie. Je kunt de lampen eventueel ook wel in de muur plaatsen, maar dan moet je wel zorgen dat ze niet op ooghoogte schijnen. Dan krijg je namelijk altijd constant een straal licht in je ogen, en dat is niet prettig! Het wordt ook aangeraden om de lampen of in het midden van het plafond te plaatsen zodat het licht evenredig verspreid wordt, of om ze vlak naast de muren op te hangen. Dan creëer je namelijk een mooi effect op de muur. Dit is natuurlijk optioneel, en alleen voor de mensen die dat willen.

Hoe creëer je de beste sfeer met LED downlights?

Er zijn twee manieren om een mooie sfeer te creëren met de LED downlights. De eerste optie betreft de kleur van de LED lamp. De downlights zijn in allerlei verschillende kleuren en sterktes verkrijgbaar. Voor een mooi helder licht dat de hele ruimte verlicht, bijvoorbeeld een gang, kan gekozen worden voor een sterk helder licht. Voor een downlight dat bijvoorbeeld in een boekenkast of tv kast wordt gemonteerd kan het beter zijn een iets warmere sfeer te creëren met een wat minder fel licht. Bekijk altijd de situatie van de kamer waar u het licht wil monteren voordat je een sterkte kiest! Daarnaast kunnen de downlights een object aan de muur prachtig highlighten als de downlight gemonteerd wordt aan het plafond. Zo krijg je een museumwaardige verlichting op het object!

Similar Articles

Comments

Recente posts