Een bedrijfsvoertuig kopen? Let hierop bij de aanschaf!

Ben je op zoek naar een nieuw voertuig voor je bedrijf maar weet je niet zo goed waar je op moet letten tijdens het aanschaffen? Je bent niet de enige! Vele ondernemers vragen zich vaak af of ze welke een goede keuze hebben gemaakt en of de gekozen bedrijfswagen wel aan hun eisen en verwachtingen voldoet op lange termijn. Om die twijfel bij je weg te nemen hebben we hier wat handige tips!

Soort voertuig

Bedrijfsvoertuigen komen in vele verschillende soorten en maten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een auto voor je werknemers, een werkbus, een vrachtwagen, een heftruck, een shovel en ga zo nog maar even door. Welk voertuig je kiest hangt natuurlijk helemaal af van het soort bedrijf wat je runt. Heb je bijvoorbeeld een kleinschalig schildersbedrijf of bouwbedrijf? Dan kan een bedrijfsbus kopen best wel het beste voor jou uitpakken. Maar heb je juist een grootschalig transport bedrijf? Dan ben je misschien beter af met een trailer truck. Kortom, vele voertuigen voor vele verschillende doeleinden. Welke jij kiest hangt dus helemaal af voor welke doeleinden je het voertuig gaat gebruiken.

Voldoende laadruimte en laadvermogen

Werk je met een zware lading of heb je veel spullen die je moet vervoeren? Dan is het slim om rekening te houden met de laadruimte en het laadvermogen. De laadruimte geeft weer hoeveel spullen je kwijt kan in het voertuig en het laadvermogen is hoeveel het voertuig mag trekken. Vooral het laadvermogen kan soms nog wel eens een dingetje zijn. Materiaal of gereedschap kan soms best wel eens zwaarder uitvallen dan je misschien in eerste instantie had gedacht. Als je onderneming hier mee werkt zorg er dan ten alle tijden voor dat je extra laadvermogen rekent zodat je niet opeens voor een grote uitdaging komt te staan doordat je iets niet meer kan vervoeren.

Bepaal je budget

Ondanks dat een bedrijfsvoertuig soms financieel best aantrekkelijk is, is het soms ook een behoorlijke uitgave. Zorg er daarom voor dat je tijdig je budget bepaalt. Op deze manier weet je namelijk in welke prijsklasse je kan zoeken en welke prijsklasse te hoog of juist te laag gegrepen is. De uitspraak; “goedkoop is duurkoop” geldt zeker voor voertuigen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn is dit in de meeste gevallen ook zo. Kijk een beetje wat de gemiddelde vraagprijs is voor het type bedrijfsvoertuig dat je wilt hebben en ga hierin verder zoeken. Je kunt overigens ook altijd naar een tweedehands model kijken mocht een nieuwe variant net iets te duur zijn maar wel voldoen aan jouw wensen en eisen.

Similar Articles

Comments

Recente posts