De vele voordelen van rolluiken

Rolluiken zijn de ideale keus voor raambekleding. Naast de zonwerende functie hebben rolluiken nog veel meer voordelen. De rolluiken staan namelijk ook bekend om de isolerende werking. Door het materiaal waar rolluiken van gemaakt zijn, werk het als isolerende laag voor de ramen. Naast het behouden van een fijne temperatuur kunnen rolluiken ook voor akoestische isolatie dienen. Een rolluik sluit perfect aan waardoor het de ruimte goed wordt afgesloten. Door de goede afsluiting en het materiaal werken de rolluiken ook inbraakvertragend. 

Perfecte verduistering

Rolluiken staan bekend om de goede kwaliteit. Als je kiest voor rolluiken dan heeft dit veel voordelen. Doordat de rolluiken goed kunnen sluiten en strak aansluiten, zorgt het voor perfecte verduistering. De rolluiken laten geen licht door. Dit is perfect voor in de slaapkamer. Je hebt dan ook complete privacy met rolluiken. Het is niet mogelijk om naar binnen te kijken. Dit kan ook handig zijn in andere vertrekken in je huis. Als je in de zomer de zon wat wilt tegenhouden maar wel licht wilt doorlaten dan kan dit ook. Zo kun je het rolluik half open zetten. Hierdoor komt er wel licht binnen maar hoef je niet de gehele rolluiken omhoog te doen. Voor warmte isolatie en geluidsisolatie is dit natuurlijk ook een handige eigenschap. 

Warmte en kou buitenshuis houden

De rolluiken hebben dus ook een isolerend effect. Dit kan heerlijk zijn in alle seizoenen. Zeker in de zomer wanneer de zon op de ramen schijnt. Met rolluiken is het veel koeler. De zon kan niet direct op de ramen schijnen doordat de rolluiken aan de buitenkant zitten. De zon schijnt dan op de rolluiken die door het materiaal de warmte van de zon goed tegen houden. Ook wanneer je de rolluiken half open doet om zon binnen te laten zal de isolerende werking de zon tegen houden. In de winter hebben de rolluiken ook een isolerend effect. De kou wordt meer buiten gelaten. Dit is in de slaapkamer heerlijk doordat je geen last zult hebben van kou en tocht op de ramen. Maar ook in andere kamers kan dit fijn zijn. Zo voorkom je dat de woonkamer in de zomer te warm wordt of in de winter te koud. Niets is natuurlijk fijner dan ‘s ochtends de woonkamer instappen die niet te warm of koud is. 

Veiligheid

Naast de isolerende werking van de rolluiken en goede zonwering, hebben ze nog meer voordelen. Doordat ze helemaal dicht kunnen geeft het natuurlijk goede privacy. De rolluiken kunnen ook half dicht daardoor heb je nog steeds volledige privacy, maar kun je ook wat zon binnen laten. Verder is een groot voordeel dat ze inbraakwerend werken. Doordat de rolluiken goed afsluiten zal een inbreker meer moeite moeten doen om binnen te komen. 

Similar Articles

Comments

Recente posts