Voorbereiden op de zomer

We zitten alweer bijna in het voorjaar, en dat betekent dat de zon eraan komt en dat je weer heerlijk wilt gaan genieten van het weer. Denk bijvoorbeeld het lezen van een boek in de warme zon, een frisse duik in het zwembad in je tuin en genieten van de vlinders die op de vlinderstruik afkomen. Zo zijn er allerlei verschillende dingen waarvan je kan gaan genieten in de zomer. Natuurlijk wil je wel echt kunnen genieten, en het liefst ook kunnen genieten van je eigen buitenplekje. Daarom is het slim om nu alvast een aantal voorbereidingen te treffen voor het voorjaar en voornamelijk de zomer.

Begin met opruimen en schoonmaken

Het kan geen kwaad om even de bezem door de tuin te halen. Veeg de gevallen bladeren bij elkaar en doe ze in de biologische prullenbak. Om de rotzooi op te ruimen die wordt veroorzaakt door duiven en kraaien die nesten maken (takken, mos, zachte plekken) is het belangrijk dat je goed oplet dat je geen nestjes kapot maakt. Het is daarom slim om eerste goed te bekijken wat je wel en niet kan opruimen. In principe kan je alles op de grond gewoon opruimen maar kijk goed uit wanneer je bijvoorbeeld in de dakgoot te werk gaat om in verschillende struiken/boompjes. Daarnaast is het slim om te kijken of je geen last hebt van bijvoorbeeld een wespennest. Wespenbestrijding kan je beter via een officieel bedrijf doen. Wil je een wespennest verwijderen Eindhoven dan kan je gemakkelijk online contact opnemen.

 

Vrolijk je tuin op

Veel kleurrijke bloempotten met mooie bloeiende planten maken de tuin meteen leuker. Of verzamel zinken potten van verschillende afmetingen, en zelfs gieter kan een goede bloempot zijn. Ook bloembollen als chrysanten en hyacinten kunnen erg mooi worden. Of na het voorjaar kunt u bollen in de tuinplanten en deze vervangen door een serie vetplanten. Met de vuurkorf geniet je van een langere nacht. Zet hem op een veilige plaats op de verharde ondergrond om te voorkomen dat het gras verschroeit. En zorg altijd voor voldoende klein hout zodat je niet in het donker hout hoeft te hakken. Met een groot kleed, of buitentapijten en kussens, kunt u meer ruimte in het gras vrijmaken om van de zon te genieten, of je kan zelfs gaan picknicken in je tuin. De hangmat aan de boom geeft de zomer een completer gevoel. Er zijn ook modellen met beugels, zodat je geen bomen of muren nodig hebt om de hangmat op te hangen.

Similar Articles

Comments

Recente posts