Bitcoin is weer flink aan het stijgen

Zoals je misschien wel weet is de bitcoin koers erg volatiel. Dit geldt voor de koersen van de meeste cryptovaluta. Deze hoge mate van beweeglijkheid zorgt ervoor dat het handelen in Bitcoin kansrijk is, maar tevens erg risicovol. Als je het bitcoin nieuws een beetje hebt gevolgd de laatste tijd dan zal je gezien hebben dat afgelopen jaar in november er een hoogtepunt was binnen de koers na een lange tijd en dat hij daarna weer snel daalde. Op dit moment is de bitcoin wederom veel waard. Door het stijgen van de Bitcoin kun je grote koerswinsten behalen, maar vergeet niet dat ze ook weer zakken. Een hoge volatiliteit werkt twee kanten op en daar zal je rekening mee moeten houden als belegger of handelaar in Bitcoin of andere cryptovaluta. Houd de kansen goed in de gaten door het Bitcoin nieuws te volgen, maar investeer niet in cryptocurrency op het moment dat je het geld niet kunt missen.

Het kopen en verkopen van Bitcoin

Je kunt Bitcoins eenvoudig aankopen via een van de vele handelsplatforms. Je hoeft hier niet moeilijk te doen met wallets en codes. Het is heel gemakkelijk, aangezien je gewoon geld stort en hiermee start je met de koop- en verkoop van Bitcoin en andere cryptomunten. Als je graag wat meer risico wilt nemen en wilt profiteren van de stijgende en dalende Bitcoin koers kun je een rekening openen bij een cfd broker die handel in cryptovaluta aanbiedt. CFD is een hefboomproduct, dit betekent dat iedere stijging of daling met een factor X wordt versterkt. Bijvoorbeeld een hefboomwerking van 1 : 100 betekent dat zowel een winst of een verlies 100 keer versterkt wordt. Je kunt om te beginnen oefenen met een demorekening om te kijken of je deze risico’s wel wilt nemen en of ze goed uitpakken of juist niet. Afhankelijk van de broker die je uitkiest kun je een grotere of lagere hefboom gebruiken, let hier dus op. Je kunt vaak deze hefboom ook op andere traditionele activa inzetten zoals aandelen, grondstoffen, indices of andere cryptovaluta. Let erop dat het handelen met een hefboomwerking alleen geschikt is voor ervaren beleggers en handelaren.

De Bitcoin koers in realtime volgen

De eerste grote stijging van de Bitcoin koers deed zich voor in 2017 en er ontstond een echte media hype voor deze eerste cryptomunt. Nog steeds is Bitcoin een van de meest populaire cryptocurrencies. Het is moeilijk om te voorspellen of de Bitcoin koers gaat dalen of stijgen en met name op de lange termijn kun je hier niet zeker van zijn. Je kunt de koers van Bitcoin in realtime volgen. Je kunt in bepaalde grafieken ook het tijdsframe aanpassen zodat je het koersverloop over de langere of kortere periode kunt bekijken.

Similar Articles

Comments

Recente posts