Bet365 komt naar Nederland

De Nederlandse online gokmarkt is eindelijk gelegaliseerd. Na jarenlang touwtrekken tussen verschillende partijen in de regeringen van de afgelopen jaren, is het eindelijk zover. Sinds 1 oktober 2021 zijn er aanbieders van online kansspelen met een Nederlandse vergunning. Dit zorgt ervoor dat het voor Nederlandse spelers voortaan legaal is om online een gokje te wagen.

Tien vergunningen verstrekt in eerste instantie

De Nederlandse Kansspelautoriteit heeft ervoor gekozen om, in eerste instantie, tien van de negenentwintig vergunningaanvragen goed te keuren. De overige negentien kregen of een volledige afkeuring of een mededeling dat hun aanvraag niet compleet was en aangevuld moest worden.

Zes buitenlandse aanbieders kregen een vergunning en vier Nederlandse partijen. De grootste naam in dit rijtje van tien is zonder enige twijfel bet365. Deze van oorsprong Britse bookmaker bestaat al sinds 2001 en is uitgegroeid tot ’s werelds grootse aanbieder van sportweddenschappen. Tevens hebben zij een online casino en online pokerroom, allemaal onder een en dezelfde paraplu.

Wereldwijde bekendheid van bet365

Waar ter wereld je ook komt, als je geld wilt inzetten op een sportevenement dan kan dat bij bet365. Er is bijna geen evenement of je kunt erop gokken bij bet365. Overigens is het wel zo dat een behoorlijk aantal inzetten die wereldwijd wel mogelijk zijn bij bet365, dat die in Nederland niet geoorloofd zijn. Zo verbiedt de Nederlandse Kansspelautoriteit dat spelers mogen gokken op corners en gele kaarten bij voetbalwedstrijden. Dit zou het matchfixen te veel in de hand werken.

Lancering in Nederland op 25 oktober

Ondanks het feit dat bet365 op 1 oktober al de Nederlandse licentie heeft gekregen hebben ze besloten om de lancering in Nederland uit te stellen. Ze wilden de kinderziektes die gepaard gaan met zo’n live gang liever even afwachten en de markt goed beslagen betreden. De lancering voor de Nederlandse spelers is nu gepland op maandag 25 oktober. De Nederlandse spelers kunnen niet wachten.

 

Similar Articles

Comments

Recente posts

Het leven na het afstuderen

Afstuderen is een mijlpaal in je leven, maar het betekent ook het begin van een nieuw hoofdstuk vol uitdagingen en kansen. Het leven na...

Scoren met Super Seat: Tweedehands Horeca Barkrukken en Tafels Kopen

Als je ooit een horecaonderneming hebt gehad of beheerd, weet je dat de aanschaf van meubilair een van de grootste uitgaven kan zijn. Maar...

Ontdek de geheimen van een linkbuilding expert voor seo succes

Een reis door de wereld van linkbuilding kan een beetje overweldigend zijn. Maar geen zorgen, je bent niet alleen. In dit artikel duiken we...