Een duurzamer huis

Je hoort het overal om je heen: de aarde warmt op en de mensheid is de schuldige. Met het nieuwe vooruitzicht waarin blijkt dat de zeespiegel nog sneller aan het stijgen is dan gedacht, is het tijd om actie te ondernemen. Want een betere wereld begint bij jezelf. Het huis waarin je woont is waarschijnlijk één van de grootste factoren die meespelen in het aantasten van de aarde. Daarom is het goed om te kijken wat jij kan doen om je huis te verduurzamen. In dit blog vind je een aantal tips over het groener maken van jouw woning.

CV

Een ouderwetse CV ketel is absoluut niet meer van deze tijd. Tijd voor vervanging dus! Gelukkig zijn er ook onder de CV ketels een boel groene opties om uit te kiezen. Een Remeha CV ketel van Greeon bijvoorbeeld. Dit zijn hybride, compacte én duurzame CV ketels. Hiermee is het zeker dat je kiest voor een toekomstgerichte manier van warmte. In de Remeha CV ketels zit een slim systeem waardoor de ketel op een duurzame manier het water warm houdt. De instellingen van deze ketel zijn ook nog naar eigen wensen in te stellen.

Isolatie

Iets wat je niet ziet, maar wat je zeker wel zal merken is isolatie. Dit kan in de vorm van vloerisolatie, raamisolatie of gevelisolatie. Al deze opties brengen niet alleen een gigantisch voordeel voor de planeet, ook is het zeer kostenbesparend op de lange termijn. Met al deze aanpassingen kan het namelijk zo zijn dat je honderden euro’s per jaar bespaart. Uiteraard is het wel een eenmalige investering om deze isolatie aan te leggen. Gelukkig speelt onze overheid hierop in doormiddel van subsidie. Zo kun je voor verschillende soorten isolatie een subsidie ontvangen van een paar honderd euro.

Zonne-energie

Dit is een vorm van energie die we inmiddels allemaal wel kennen. Steeds meer daken in de buurt worden belegt met de energie wervende platen. Bij het installeren van de zonnepanelen kan je zo ongeveer de helft van je energiekosten schelen. In de zomer is de boiler die verbonden is met de panelen vaak genoeg voor al het warme water dat je nodig hebt. En in de winter kan de CV ketel hierbij helpen. Het installeren van zonnepanelen is duurder dan het installeren van isolatie, maar de subsidie ervoor ligt ook hoger.

Samen moeten we de aarde een betere plek maken voor de volgende generaties. Het mooie is dat iedereen er wat aan kan doen! Help jij ook mee?

Similar Articles

Comments

Recente posts