Bermuda heren: vrolijk de zomer in

Op dit moment lijkt de zomer nog ver weg.  De koude wind giert om het huis en er is weer sneeuw voorspelt. Niet echt de tijd van het jaar om aan een Bermuda heren te denken. Want nu zul je die vaak vrolijk gekleurde shorts niet dragen. Veel te koud. Maar ja, die zomer komt er toch al weer snel aan. Of misschien heb je een vakantie in een warm land gepland en dan is een Bermuda heren ook wel erg handig. Dus misschien moet je toch alvast maar wat online gaan shoppen. Want voor je het weet voel je de zon weer branden op je hoofd en kan die Bermuda short de kast uit.

Bermuda heren: een stukje geschiedenis

Tja, de naam zegt het natuurlijk al. Deze opvallende short danken hun naam aan aan de Bermuda eilandengroep, een officieel Brits gebied in de Atlantische Oceaan. Daar kwam de Bermuda in de jaren tachtig tot grote bloei. Vooral door toedoen van het leger dat opzoek was naar een outfit dat in de hitte door de mannen gedragen kon worden. Je kunt dus wel zeggen dat ze daar deel uitmaken van het uniform. Overigens waren ze natuurlijk niet zo fel gekleurd zoals we ze hier ook hebben leren kennen. In tegendeel, met de effen stoffen die gebruikt werden, vonden de inwoners de Bermuda shorts ook prima voor zakelijke gelegenheden. Logisch want op de eilanden is het vaak erg warm. Kortom, met een Bermuda heren kon en kan je daar prima voor de dag komen.

Net even anders

Bij ons is dat toch net even anders. De Bermuda shorts worden hier vooral gedragen in de vrije tijd. Het is nog steeds een beetje vreemd als je met shorts op je werk verschijnt. Toch zie je hierin ook wel een verandering vooral nu onze zomers ook warmer en langer worden. Want op een Bermuda kun je ook prima een overhemd dragen en er dan toch netjes en zakelijk uitzien. Maar helaas zijn nog niet alle bedrijven zover.

Gelukkig kunnen we wel met Bermuda’s lekker de zomer in. Ze zitten heerlijk en zijn luchtig. Je kunt er ook allerlei sporten mee doen of je ploft er mee neer op een terras. De shorts zijn uitstekend geschikt voor zomerse activiteiten. En de keuze die je hebt in kleuren en patronen is bijna eindeloos. At ook betekent dat je makkelijk mee kunt combineren. Dus misschien is het nu nog te koud om hem te dragen, maar je kunt al wel vast de zomer in huis halen door er eentje aan te schaffen.

Similar Articles

Comments

Recente posts