3 Afwisselende banen

Werk jij ook van 9 tot 5, in een baan die je helemaal niet leuk vindt? Elke dag hetzelfde gezeur van collega’s, en eindeloos staren naar de klok tot je weer naar huis mag? Zo zonde, en het kan ook heel anders! Ben jij helemaal klaar met je saaie kantoorbaan? Lees dan deze blog en maak kennis met 3 avontuurlijke banen!

Rijinstructeur

Als rijinstructeur is geen dag hetzelfde. Je bent altijd op pad, je leven is eigenlijk een grote roadtrip! Radio aan op je favoriete zender, stoppen bij het tankstation voor een lekkere kop koffie, het kan en mag allemaal. Want jij bent de baas over wat er in de auto gebeurt. Rijinstructeur is ook een heel sociaal beroep: je krijgt te maken met allerlei verschillende mensen. En iedereen heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Het is aan jou om al die verschillende mensen te leren autorijden. Rijinstructeur is ook een dankbaar beroep: er kan niks op tegen de glimlach die veel mensen op hun gezicht krijgen als ze voor het eerst zelf de auto starten. Lees hier meer over Rijinstructeur worden.

Fotograaf

Als fotograaf maak je de meest uiteenlopende dingen mee! Jij trekt er op uit met je camera en legt bijvoorbeeld sportevenementen, concerten, ceremonies en officiële bijeenkomsten vast. Als je voor een krant werkt ga je ter plaatse opzoek naar beeldmateriaal om het nieuws mee te ondersteunen. En dit kan ook over van alles gaan: als er ergens een ramp is gebeurd, of een inbraak, of als er ergens een officiële gebeurtenis plaatsvindt. Jij bent er met je camera bij. En stel je voor dat je bruiloftsfotograaf bent, dan ben je aanwezig op de dag die voor veel mensen de mooiste van hun leven is. Wat een eer! Als fotograaf werkt je in opdracht van je klant, maar je hebt veel vrijheid om zelf het roer in handen te nemen. Het leven van een fotograaf is daarmee afwisselend en dynamisch.

Spreker/dagvoorzitter

Ben jij toevallig iemand die niet op zijn mondje gevallen is? Iemand die sfeer maakt en makkelijk groepen mensen meekrijgt? Misschien is het beroep van spreker of dagvoorzitter dan wel iets voor jou! Als spreker kun jij bijvoorbeeld aan de slag bij evenementen, maar ook bij uitvaarten. Als sociaal persoon kun jij je goed inleven in andermans gevoelens en zo kun jij met je woorden mensen raken. Heb je brede interesses? Dan is dagvoorzitter van congressen of evenementen misschien wel iets voor jou. Jij praat het programma aan elkaar en zorgt voor interactie met de zaal. Geen dag is hetzelfde en je zult met veel verschillende branches en onderwerpen te maken krijgen!

 

Similar Articles

Comments

Recente posts