3 Inricht-tips voor een klein huis

Er is een enorme krapte op de huizenmarkt: hoge prijzen, weinig aanbod… Voor veel mensen is het daarom op dit moment moeilijk om door te verhuizen naar een groter/ruimer huis. Hoe is jouw huidige woonsituatie? Woon jij zoals je zou willen, of zou je wel wat meer extra ruimte willen hebben? Gelukkig is doorverhuizen niet de enige oplossing. Met een slimme inrichting kun je ook je huidige huis een stuk ruimer laten lijken! Lees deze blogs en ontdek hoe jij kan spelen met het interieur van je huis. Maak van je huis een nieuw thuis!

Meubels

Het ligt voor de hand, maar door een slimme plaatsing en keuze van je meubels kun je veel aan je huis veranderen. Sommige meubels zijn mooi, maar nemen zoveel plek in dat ze je hele interieur bepalen. Soms kan een kleine verandering een groot effect hebben. Veel mensen vinden een grote tafel of bureau handig om aan te werken. Maar die dingen nemen zoveel plek in beslag dat ze de hele kamer bepalen. Wat dacht je van een Hoekbureau? Veel gemak, weinig ruimte! Zo oogt jouw kamer meteen een stuk ruimer. En wat dacht je van een bedbank in plaats van een bank én een bed? Twee in een, zo bespaar je meteen weer veel plek.

Opruimen

Gouden tip voor het kleine huis: hou het netjes! Ja ja, hoor ik je al denken, maar je wilt natuurlijk ook gewoon comfortabel leven. Het een hoeft het ander niet uit te sluiten. Sterker nog, je zult merken dat je je veel fijner voelt in een opgeruimde omgeving. Ga eens kritisch door al je spullen heen, en gooi weg wat je niet meer nodig hebt. En daarmee mag je best streng zijn: hoe vaak gebruik jij eigenlijk je spullen? Denk je niet dat iemand anders er veel blijer mee zou zijn? Bij twijfel, doe het weg. Je plaatselijke kringloopwinkel zal blij met je zijn. Voor de spullen die je wel houdt geldt dat het goed opbergen hiervan ook een groot verschil maakt. Koop een paar dozen/kratten en stapel alles handig op.

Licht

Het juiste licht kan een kamer zo veel ruimer laten lijken. Kijk eens goed naar hoe jouw huis er nu uit ziet; misschien kun je wel een muur in een fijne, lichte kleur schilderen. Koop een paar lampen in een fijne, milde licht kleur en je huis ziet er ook alweer een stuk ruimer uit. Het gaat allemaal om hoe het oogt, het daadwerkelijke oppervlak doet er veel minder toe dan wat jij ervan maakt. Ga de uitdaging aan en kijk wat jij kan realiseren!

Similar Articles

Comments

Recente posts