Wat moet je weten over open haarden?

Ze bestaan al eeuwen lang en worden dan ook tot op de dag vandaag graag gebruikt in woningen: open haarden. Je vind ze in alle vormen, soorten en maten. Zelfs in kleur kunnen ze behoorlijk uiteenlopen. Door de jaren heen zijn er verschillende ontwikkelingen geweest, waardoor we een heel eind zijn gekomen van een kampvuur. Tegenwoordig zijn er drie veel voorkomende open haard typen te onderscheiden. Dit zijn de houtkachel, gaskachel en elektrische haard. Met deze verschillende typen is er best wat kennis over dit onderwerp te vergaren. Wil je meer weten over de gaskachel en elektrische haarden? Dan ben je bij dit blog aan het juiste adres. Lees snel verder voor meer informatie!

Dit moet je weten over een gaskachel

Voordat je een gaskachel gaat kopen is er een ding dat je moet weten over open haarden in het algemeen. Open haarden worden vaak als een lokale verwarming gebruikt. In oude huizen zonder centrale verwarming zie je nog wel eens een gaskachel(tje) in iedere ruimte staan om deze warm te houden. Vandaag de dag worden dit soort kachels echter niet meer gebruikt om warmte af te geven, maar meer om sfeer in huis te creëren. Maar, de mogelijkheid is er altijd.

Dit is dan ook bij uitstek waar een gaskachel voor geschikt is. Je kunt kiezen voor een traditionele kachel gemaakt van gietijzer, of juist kiezen voor een model dat wat beter past bij een moderne inrichting. Kijk vooral ook eens bij de gelinkte websites in dit artikel, daar vind je een groot scala aan verschillende typen gaskachels die wellicht mooi in jouw interieur staan!

Wil je een elektrische haard kopen? Dit moet je weten!

Ten opzichte van de hout- en gaskachels hebben elektrische haarden een paar voordelen. Om te beginnen heeft een elektrische haard geen afvoerbuis nodig, zoals dit bij de eerste twee wel verplicht is. Ook is het goed om te weten dat een elektrisch haardvuur tegenwoordig net zo realistisch kan worden gemaakt als een écht haardvuur, waardoor het verschil niet meer is te onderscheiden.

Verder zijn elektrische haarden uiteraard een stuk beter voor het milieu dan traditionele vormen van lokaal verwarmen. Geen verbranding meer en gassen die in de lucht terechtkomen – enkel en alleen een gezellige sfeermaker voor bij jou in huis.

Wil je meer weten over elektrische haarden, gaskachels of zelfs houtkachels? Neem dan eens een kijkje op de gelinkte website in dit artikel. Hier vind je alle informatie die jij nodig hebt voor het maken van een keuze, wanneer je een kachel wil kopen.

Similar Articles

Comments

Recente posts