Epoxy, altijd breed inzetbaar

Epoxy is een materiaal dat in diverse omstandigheden gebruikt kan worden. In de basis heeft dit materialen dan ook twee doeleinden. Epoxy wordt het meest gebruikt voor functionele zaken, zoals het uitharden van een vloer of tafels. Tevens wordt epoxy vaak gebruikt in de watersport, doordat de epoxy na het uitharden goed tegen een stootje kan en waterdicht blijft. Naast de functionele doeleinden wordt epoxy ook graag gebruikt in de creatieve sector. Doordat dit materiaal namelijk zo mooi uithardt en tevens een prachtige glans creëert door de helderheid van de epoxyhars, is epoxy breed inzetbaar in kunst bij bijvoorbeeld sierraden of houtbewerking. Epoxy is dan ook te verkrijgen in diverse hoeveelheden en daarnaast zijn er ook nog eens verschillende extra’s te verkrijgen die aangeschaft kunnen worden wanneer epoxy voor een creatief stuk gebruikt gaat worden. 

De functionele kant

De functionele kant van epoxy is meestal de voornaamste reden dat dit product aangeschaft wordt. Epoxy kan namelijk gebruikt worden bij diverse soorten productieprocessen. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld lamineren, coaten, plamuren of lijmen. In al deze processen is het handig om een product als epoxy in te zetten. Zo kan de heldere uitgeharde laag een stevig, maar toch sierlijk effect geven aan diverse producten of onderdelen. Epoxy wordt dan ook vooral gebruikt bij meubels, vloeren, aquaria en scheepsbouw. In de scheepsbouw is het uiteraard erg belangrijk dat het product tegen water kan en tevens geeft de epoxy ook bij boten en schepen de mooie glans laag die alleen epoxy kan creëren. Zo kan dit middel dus op diverse functionele manieren gebruikt worden. 

De creatieve kant

In de creatieve sector is epoxy ook een welbekend onderdeel van diverse kunststukken. Ook in de creaties die gebruik maken van epoxy is vaak goed te zien wat het mooie heldere effect van epoxy kan veroorzaken op diverse soorten materialen. Vooral op hout zorgt epoxy ervoor dat de heldere laag het hout verstevigd zonder dat de details in het hout verloren zullen gaan. Daarnaast is er nog extra epoxy resin dat vooral bij creaties graag gebruikt worden in combinatie met epoxy. Glitter is hiervan een goed voorbeeld dat prachtige details en kleuren toevoegt in de epoxylaag. Tevens worden sieraden of diamanten maar wat graag gebruikt bij epoxy. De glimmende, heldere laag van epoxy maakt namelijk dat deze producten nog mooier zullen worden en een stuk meer glans zullen krijgen dan voorheen het geval was. Epoxy is dus een breed inzetbaar product, dat stevigheid biedt met een heldere uitgeharde laag.

Similar Articles

Comments

Recente posts