Waar moet je op letten bij een wiellader?

Een shovel is een grote machine die je vrijwel over kunt gebruiken. Zo kun je hem inzetten in bijvoorbeeld de bouwsector. Iedereen herkent de typische gele machine wel. Hij wordt vaak gebruik om grote bulten zand of grind te verplaatsen. Deze machines zijn er namelijk voor gemaakt om grote en zware hoeveelheden te heffen. Misschien ben je zelf wel op zoek naar een shovel voor een klus of voor het bedrijf. Bij een wiellader kopen moet je op een aantal dingen letten. Als allereerste moet je jezelf afvragen waar je hem voor gaat gebruiken. Als je hem gaat gebruiken om zwaar materiaal te verplaatsen dan heb je een bouw shovel nodig. Zoek je er eentje die je kunt gebruiken om de manege om hooibalen te verplaatsen, dan kun je kiezen voor een agri shovel. Er zijn namelijk twee verschillende type shovels. Het verschil zit hem in de kracht die hij kan leveren. Een bouw shovel zal meer hefkracht hebben dan een agri shovel. Dat komt omdat je bij een agri shovel vaak minder zware dingen hoeft te tillen dan in de bouw. Dit betekent niet dat je ze alleen voor de bestemde sector kan gebruiken. Het is natuurlijk mogelijk om een bouw shovel te gebruiken in de agri sector, hier kunnen ze ook het zware geschut nodig hebben.

Verschillende opties

Er zijn bij een wiellader kopen verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld de banden. Je kunt kiezen of je juist brede banden wilt hebben of liever smallere banden. Beide hebben ze voor en nadelen. Zo heb je met brede banden minder druk op de ondergrond en zul je deze minder snel kunnen beschadigen. Ook zul je meer grip hebben ten opzichte van smalle banden. Smalle banden zijn vaak makkelijker in wendbaarheid. Je zult dan sneller kunnen draaien en rijden. Smalle banden maken de shovel echter wel minder stabiel. Daarom wordt een shovel standaard geleverd met relatief brede banden zodat hij stabiel is. Ook zie je dat sommige shovels lager zijn. Dit is omdat je dan makkelijker onder dingen door kunnen rijden. Bovendien ligt het zwaartepunt van de shovel ook lager is hij dus stabieler. Een andere optie waar je uit kunt kiezen is de motor. Als je weet dat de wiellader veel uren zal gaan maken dan kun je kiezen om er een sterkere motor in te leggen zodat hij langer mee gaat. Alle shovels worden natuurlijk geleverd met een motor die sterk genoeg is en ook genoeg duwkracht levert als je een stuk grond moet graven, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Conclusie

Bij een wiellader kopen moet je dus vooral letten op waar je hem voor gaat gebruiken en hem daar op af te stemmen. Zo weet je zeker dat je de juiste aanschaft en je er het meeste plezier uit kunt halen. Wil je bijvoorbeeld ook aan het milieu denken? Kies dan voor een elektrische wiellader en draag op die manier je steentje bij.

Similar Articles

Comments

Recente posts