Vergeet niet te doneren voor alzheimer

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om te doneren. Mensen komen met een collectebus langs de deuren, via de tv zie je hoe je met een sms kan doneren en daarnaast kunnen donaties ook steeds beter online geregeld worden. Het lijkt er momenteel op dat er voor bijna elke ziekte wel gedoneerd kan worden. Dat is een geweldig iets, wat resulteert in meer geld voor onderzoeken naar deze ziektes. Veel van de ziektes waarvoor gedoneerd kan worden zijn al lange tijd in ruime mate aanwezig in onze samenleving. Echter, is het nog steeds belangrijk dat er onderzocht blijft worden hoe we deze ziektes kunnen genezen of hoe we het ziekteverloop beter kunnen laten verlopen. Een ziekte als dementie is bijvoorbeeld ruim aanwezig in onze maatschappij, maar liefst één op de drie vrouwen krijgt hiermee te maken. Juist hierom is het zo belangrijk dat deze ziektes aandacht blijven krijgen van de gehele maatschappij, zodat er wat veranderd kan worden en de onderzoeken geholpen en gesteund kunnen worden. 

Kennis is waardevol

Een belangrijk startpunt bij een ziekte zoals alzheimer is kennis. Wanneer mensen beter leren wat een ziekte als deze inhoudt en wat het met een mens kan doen, kan deze ziekte in de nabije omgeving bijvoorbeeld sneller herkend worden door familie en vrienden. Dit is een goed begin, zodat er hierdoor ook sneller een diagnose kan komen vanuit de professionele hoek. Iemand met alzheimer zal zelf namelijk niet altijd meteen willen geloven dat zij hier last van hebben, maar zullen het eerder verantwoorden onder de noemer ‘ik vergeet gewoon wat vaker dingen’. Dit is iets wat mijn oma zelf ook vaak deed in haar beginperiode van alzheimer. Door een ziekte te herkennen als nabij persoon, kan je dus al veel helpen in jouw eigen omgeving.  

Geld is nog waardevoller

Het kunnen ondersteunen van jouw nabije omgeving is fijn, maar het daadwerkelijk kunnen helpen bij onderzoeken is uiteraard nog waardevoller. Geld doneren aan Alzheimer-Nederland is hierbij erg belangrijk, zodat er meer financiële middelen komen om onderzoek te doen naar een ziekte als alzheimer. Het doneren kan simpel op maandelijkse basis. Sommige mensen vinden maandelijks doneren iets minder prettig om te doen. Een eenmalige donatie is hiervoor de ideale oplossing. Het doneren kan momenteel ook simpel met de mobiele telefoon, dus ga snel een sms voor goed doel sturen en help mee in het onderzoek naar alzheimer en het ondersteunen van mensen die met deze ziekte kampen. Alle kleine beetjes kunnen hierbij helpen. En nu we met z’n allen toch iets minder aan vakanties kunnen uitgeven door Corona, stelt het doneren van een paar euro voor onze portemonnee niet zoveel voor. Voor de mensen die last hebben van alzheimer, kan het echter heel waardevol zijn.  

Similar Articles

Comments

Recente posts