Muizen bestrijden via het meldpunt voor muizen

Ik heb vroeger op kamers gezeten in Utrecht. Dit was een waanzinnige tijd, maar er waren ook wat minpuntjes. Deze sloegen op het wonen in een grote, drukke stad. Ik kom van het platteland, en daar hadden we nooit last van ongedierte. Dat was in Utrecht wel anders, hoe schoon ik het huis ook hield en al het eten in blikken hield, we hadden toch af en toe een muis door het huis rennen. Gemiddeld een keer per maand hoorde je door ons huis een gil van een van de huisgenoten die weer een muis had gespot. Het voelt gewoon naar en vies om in een huis te wonen waar ook ongedierte huishoudt. En wat je ook doet, je krijgt het niet weg. Daarom schrijf ik vandaag een blog over muizen bestrijden in het algemeen en in het specifiek muizen bestrijden utrecht, omdat ik van mijn nichtje hoor dat zij vandaag de dag daar ook last van heeft. Zij woont daar nu op kamers.

Waar komt muizenoverlast vandaan?

De laatste jaren groeit de overlast van muizen alleen maar. Dit komt doordat er meer muizen in en rond huizen wonen. Dit heeft te maken met het veranderende klimaat, de infrastructuur en omdat we onbewust allerlei voedsel voor muizen in huis hebben. Dit voedsel is niet hetzelfde als wij eten, maar bijvoorbeeld meubels, hout, elektriciteitskabels en huisdier eten. Muizen in je huis is heel naar, omdat ze ziektes kunnen verspreiden door hun uitwerpselen of door te bijten. Ook verwoesten ze meubels, kabels en voedsel voorraden. Als je bang bent voor muizen is het ook nog een extra psychologische last als je ze in huis hebt. Daarom nemen veel mensen maatregelen in de vorm van muizenbestrijding.

Hoe gaat muizenbestrijding in z’n werk?

Een professionele ongediertebestrijder helpt je binnen no-time van je muizen af. Het is heel noodzakelijk om de plaag te bestrijden, omdat ze dus gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en doorgeknaagde kabels zijn een brandgevaar. Er is een verschil tussen een enkele muis en een muizenplaag. Bij een enkele muis werken vallen, lokdozen, gif, geuren en ultrasone geluiden prima. Bij een daadwerkelijke plaag weten een deel van de groep de meeste maatregelen te ontwijken, en gaan ze dus niet weg. Een professionele muizenbestrijder kan je wel van een plaag afhelpen. Daarnaast hoef je dan zelf een vies klusje niet te doen. Professioneel muizen bestrijden schakel je in via meldpunt muizen-bestrijden.com. Dit platform kan vanuit heel Nederland een professionele en dichtbijzijnde bestrijder naar je toesturen. Zo ben je hopelijk snel weer van de plaag af!

Similar Articles

Comments

Recente posts