Voel je voor even een pharao

Vakantie Egypte

Egypte is een zeer populair bestemming bij zonliefhebbers, watersportbeoefenaars en liefhebbers van de oudheid. Het warme klimaat en zeewatertemperatuur heeft jaarlijks een grote aantrekkingskracht op vele toeristen. Vooral de grote badplaatsen, Nijlcruises en historische plaatsen zijn de reden voor een vakantie in Egypte.

De badplaatsen

De grote badplaatsen bieden een grote verscheidenheid aan accommodaties. Hurghada is toeristisch en heeft veel watersport mogelijkheden. Dahab is geliefd bij duikers, snorkelaars en windsurfers. El Gouna, het Venetië van Egypte, is opgetrokken in Nubische stijl en bestaat uit vele eilanden die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Marsa Alam is geliefd bij liefhebbers van luxe all inclusive resorts. Sharm el Sheikh, gelegen in de Sinai woestijn, is naast toeristisch ook een goede plaats voor duikers en snorkelaars. Het noordelijk gelegen Taba, in de Golf van Aqaba, ligt dicht aan de grens met Israel. De plaats heeft relatief rustige stranden, casino’s en is het startpunt voor avontuurlijke excursies.

De oudheden, voel je voor even een Pharao

Van alle gebouwen uit de oudheid zijn de piramides en de sfinx het meest aansprekend. Gelegen in Gizeh, nabij Cairo, een hoogtepunt voor vele bezoekers van Egypte. Een bezoek aan de pyramides is goed te combineren met een excursie naar het Egyptisch Museum, waar onder anderen het masker van Toetankhamon is tentoongesteld. In de Dal van de Koningen zijn meer dan 60 koningsgraven gevonden. De Tempels van Karnak, noordelijk van Luxor, zijn na de piramides de druks bezochte locatie. Tempels, opgravingen en sfinxen geven een goed beeld van de Egyptische oudheid. In de Sinaï is de 2285 meter hoge Mozesberg een religieuze bestemming voor Christenen, Moslims en Joden. Het Catharinaklooster aan de voet van de berg, is een van de oudste kloosters ter wereld.

Varen over de Nijl

De Nijl heeft een grote aantrekkingskracht op bezoekers van Egypte. Varend langs de strook vruchtbare grond met dadelpalmen en landbouw, krijgt de bezoeker een mooi beeld van het hedendaagse Egypte. Via een cruisetocht over ‘de levensader van Egypte’, worden de mooiste plaatsen aangedaan tussen Aswan, Luxor en het Lake Nasser Meer. Traditioneel zijn de Egyptische zeilboten, de felucca’s, erg populair. Deze schepen zijn herkenbaar aan een langwerpig zeil met een smalle punt aan de onderkant. Een grotere zeilboot als de felucca is de dahabiehs. Moderne luxe cruiseschepen zijn de meest luxueuze manier om de Nijl te bevaren. Ruim 250 cruiseschepen bieden goede bedden, kwalitatief hoogstaand voedsel en veel luxe op ieder niveau.

Similar Articles

Comments

Recente posts