Je eigen ultieme gamekamer maken

Als jij een game liefhebber bent heb je er vast al eens over nagedacht hoe lekker het zou zijn om een eigen gamekamer te hebben. Helemaal afgesloten van allerlei afleidingen zodat jij je highscores kunt halen. Maar hoe kun je dat het beste doen? 

Het hangt er ook vanaf of je al een kamer hebt waar je je favoriete spellen speelt of dat je een geheel nieuwe kamer wilt gaan gebruiken. Ook verschilt het natuurlijk wanneer je achter de computer zit of op een console speelt. Hoe jij ook je gamekamer voor je ziet, in deze blog geef ik een aantal tips om ervoor te zorgen dat je elk spel ultiem beleeft.

Level 1: de kamer uitkiezen

Net als het uitkiezen van je avatar bij een potje Tekken spelen is het uitkiezen van de kamer voor het gamen van groot belang. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat dit echt jouw spot wordt, maar ook dat je soms eens split-screen kunt spelen als er iemand mee wilt doen. Het hangt ervan af hoe vaak je met meerdere mensen in de kamer gamed, hoe groot deze kamer moet zijn. Game je het meest alleen in de kamer dan kun je een vrij kleine kamer voor je game avonturen uitkiezen.

Naast de grootte van de kamer is ook mogelijkheid tot verduistering belangrijk. Niets is zo vervelend als de weerkaatsing van licht op je scherm. Kies dus een kamer uit waarbij je de minste mogelijkheid hebt tot lichtinval op je game unit. Mocht je niet zo een kamer hebben kun je altijd goed verduisterende gordijnen kopen.

Level 2: de kamer ombouwen

Wanneer je dagelijks op een console aan het gamen bent kun je een mooie setting binnen je gamekamer maken. Denk hierbij aan het neerzetten van een knappe bank of stoel, maar ook een tafel voor de snacks en een kast voor al je favoriete spellen. Verder kun je jouw gamekamer naar nog hoger niveau tillen door je televisiescherm aan de muur te hangen. Of zelfs de tv in muur bouwen. Je kunt het ook lekker goedkoop houden door de tv op een meubel te plaatsen. 

Daarnaast kun je voor optimaal geluid speakers in de hoeken van de kamers ophangen. Toch vinden vele gamers het prettiger om met een koptelefoon te gamen. Wil je jezelf helemaal afzonderen van de wereld dan kun je ook studioschuim aan de muren ophangen. Dit zorgt ervoor dat de buitenwereld jou niet hoort, maar ook dat het geluid dat binnen de kamer te horen is niet echoot. Zo hoor je het extra goed wanneer er bijvoorbeeld een vijand op je afkomt.

Bij het maken van de gamekamer kan best wel eens wat bouw- en sloopafval geproduceerd worden. Bijvoorbeeld bij het ophangen van de speakers en televisiescherm. Je kunt voor het afval verzamelen en afvoeren een container huren. Dat is erg handig, daar kan meteen alles in en hoef je verder niet meer naar om te kijken. Dan kun je meteen je favoriete spel starten!

Similar Articles

Comments

Recente posts