Snus in Nederland

Heb jij behoefte aan nicotine, maar wil je geen schade toebrengen aan je longen? Probeer dan een keer snus. Snus zijn kleine nicotine zakjes, die jou toch die ‘’kick’’ kunnen bezorgen van een normale sigaret. Deze rookloze producten zijn dan ook minder schadelijk dan sigaretten.

Snus is origineel afkomstig uit Zweden en nu ook verkrijgbaar in Nederland. Snus bestaat al tientallen jaren, maar begint nu steeds populairder te worden. Het grote verschil tussen de originele Zweedse snus en die in Nederland is dat de Zweedse variant wel tabak bevat. Snus werkt als volgt: het zakje wordt geplaatst onder de bovenlip, via de bloedvaatjes onder de bovenlip komt de nicotine in het bloed terecht. Dit zorgt voor een spannende ‘’kick’’ en allerlei andere effecten die later verder worden toegelicht. 

Snus gebruik

Snus wordt gezien als een vervanger van de sigaretten, maar werkt in principe anders. Snus kan op een eenvoudige manier gebruikt worden. Je plaatst het zakje achter je bovenlip en vervolgens is het een kwestie van wachten voordat je de effecten voelt. Het duurt een paar minuten voordat de effecten inslaan. De drie grootste effecten van het gebruik van snus zijn:

  • Verbeterde concentratie
  • Ontspannen gevoel
  • Opgewekt gevoel

Het duurt wel wat langer dan roken totdat je de effecten ervaart. Dit komt doordat het langer duurt voor de nicotine om jouw bloed te bereiken. Deze effecten blijven wel langer hangen dan de gemiddelde sigaret. Het gevoel kan ongeveer 35 minuten aanhouden. Het allergrootste voordeel is dat het niet schadelijk is voor je longen. Vaak wordt snus dan ook gebruikt als vervanger voor sigaretten.

Snus kopen

Bij het snus kopen moet er wel op gelet worden dat er geen tabak bij zit, want dat is namelijk illegaal in Nederland en kan dan ook problemen opleveren. Verder moet je er ook op letten dat sommige snus varianten alleen voor ervaren gebruikers zijn. Deze worden niet aangeraden aan beginnende gebruikers omdat deze wat extremer zijn, ten opzichte van andere soorten snus. VELO snus wordt sterk aangeraden vanwege hun brede assortiment en zeer hoge kwaliteit. VELO snus biedt snus aan voor beide beginners en professionals.

Snus komt in allerlei verschillende soorten en maten. Zo zijn er verschillende smaken met verschillende verhoudingen van nicotine en natuurlijk ook verschillende ingrediënten. Het gaat er net om wat je nou eigenlijk fijn vind. Populaire varianten in Nederland zijn de mint smaken. Deze zijn populair vanwege het frisse gevoel in je mond. Snus wordt op veel plekken in Nederland aangeboden. Dit wordt zowel online als offline aangeboden. Het wordt wel aangeraden om het toch online aan te schaffen, dit is vaak goedkoper en dus beter voor de portemonnee. Op de website van Snussie kan je terecht voor jouw snus. Er zijn verschillende soorten varianten, waaronder de VELO snus verkrijgbaar. Het wordt snel geleverd, is van goede kwaliteit en is daarom zeker een aanrader.

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Similar Articles

Comments

Recente posts