Ouderdomskwaaltjes

Iedereen bereikt een leeftijd dat je te maken krijgt met de welbekende ouderdomskwaaltjes. Je haar valt uit, je ogen worden slecht, je krijgt rimpels of je krijgt ineens spataderen. Gelukkig zijn er anno 2019 diverse mogelijkheden om je te helpen! Hieronder leggen we kort de bekendste kwaaltjes en de behandelingen uit. Aan jou de keuze of je er iets aan laat doen of niet.

Haarimplantatie

Kaalheid kan komen door erfelijkheid, stress of door verlittekening. Wist u dat 57% van de mannen en 27% van de vrouwen hier last van heeft. Indien u meer dan honderd haren per dag verliest, spreken we van haaruitval. Hoort u bij deze groep? Dan kunt u de haargroei stimuleren door een haarimplantatie te ondergaan. Dit is bij zowel mannen als vrouwen mogelijk. De haarzakjes van uw achterhoofd en zijkant van uw hoofd worden weggehaald en vervolgens op de kale plek terug geplaatst. Het gehele proces vindt onder lokale verdoving plaats. U gaat dezelfde dag nog naar huis. De haarzakjes uit het donorgebied produceren vrijwel direct maar verliezen deze pas na enkele weken. Ons haar kent diverse fases van onder andere groei, rust en uitval. Het eindresultaat na de behandeling zal dan ook na ca. 10-12 maanden resultaat geven.

Slechte ogen en spataderen

Hoewel het laseren van je ogen en spataderen niets met elkaar te maken hebben, is de behandeling wel soortgelijk. Namelijk middels een lasertechniek.

De ooglaserbehandelingen worden veilig en betrouwbaar uitgevoerd met geavanceerde hightech apparatuur. Omdat geen een oog hetzelfde is krijgt u per oog een passende behandeling. De ogen laseren is een medische ingreep en er worden dan ook strenge criteria gesteld aan het vooronderzoek. Vooraf wordt een uitgebreid onderzoek gedaan op beide ogen, zodat u een passende behandeling krijgt per oog. De specialist zal uiteraard de gehele behandeling met u bespreken zodat u goed voorbereid bent. Bij de behandeling wordt het buitenste laagje van uw oog, uw hoornvlies, met een laser behandelt. Na deze behandeling kunt u weer scherp zien zonder bril of lezen. Uw ogen laseren was nog nooit zo makkelijk.

Spataderen worden door een speciale lasertechniek uitgevoerd. Dit kan echter alleen als uit onderzoek blijkt dat de spatader lekkende klepjes heeft. Deze lekkende klepjes worden dan onder lokale verdoving poliklinisch behandelt. Tijdens de laserbehandeling wordt een laserkatheter in de ader gebracht om de lekkende ader vervolgens dicht te schroeien. Na de behandeling krijgt u een elastische kous aan waarmee u zoveel mogelijk dient te lopen. Paracetamol wordt aangeraden bij eventuele pijn. Na een aantal weken is het resultaat zichtbaar.

Similar Articles

Comments

Recente posts