Lekker uitwaaien voor extra energie

Soms is het even nodig om er lekker tussen uit te gaan. Laatst hoorde ik op televisie iets voorbij komen dat ‘uitwaaien’ een typisch Nederlandse traditie is. Je kent het wel. Even een lekkere wandeling maken over het strand en daarna binnen misschien een lekkere warme chocolademelk met slagroom drinken. Toch lijkt het uitwaaien altijd op het strand te moeten gebeuren (in mijn beleving dan). Als ik eerlijk ben, ga ik het liefst zelf op vakantie naar een warm en zonnig land (vooral als het hier koud, nat en donker is) om extra energie te krijgen. Helaas laat het budget het vaak niet toe om zo vaak als ik zou willen op vakantie te gaan naar een zonnige bestemming. Toch zijn er ook hele goede alternatieven te bedenken.

Alternatieven

Mijn ervaring is dat het vaak het beste werkt om letterlijk afstand te nemen van je huidige situatie. Zo krijg je meer overzicht en ruimte in je hoofd. Boek bijvoorbeeld eens een hotel in Scheveningen. Je zit lekker dicht bij zee en er is in de omgeving genoeg te doen zodat je je niet gaat vervelen. Wil je juist helemaal niets doen? Geen probleem! Dan blijf je toch lekker op je hotelkamer?! Hotels in Scheveningen zijn tegenwoordig van alle gemakken voorzien.  Je hoeft er ook helemaal niet lang tussenuit om even een nieuwe boost energie te krijgen. Vaak zijn een of twee nachten weg voor mij wel genoeg om er weer even lekker tegen aan te kunnen. Dat scheelt toch weer enorm in de kosten als je het vergelijkt met een vakantie naar een zonnig land.

Geen tijd

Heb je wel zin en geld maar geen tijd? Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Misschien heb je wel de kans om even naar zee te rijden (uiteraard afhankelijk van waar je woont) om toch even dat gevoel mee te pakken. Als dat echt geen optie is, kan je misschien even naar het bos gaan. Als je maar even je normale routine kan verbreken en even kan genieten van de natuur om je heen. Zelf vind ik het altijd prettig om dit soort weekenden verder voor uit te plannen. Zodat ik zeker weet dat er geen zaken tussen zullen komen die mij tegen gaan houden om eens lekker te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Tot nu toe heeft dat altijd heel goed gewerkt. Wat doe jij om te ontspannen en energie op te doen? Laat het me gerust weten in de reacties!

Similar Articles

Comments

Recente posts