Op zoek naar een nieuwe tv? Zo kies en installeer je ‘m.

De zomer is voorbij en met het frisse, regenachtige weer brengen we weer meer tijd binnen door. Veel ruimtes in huis zijn het afgelopen anderhalf jaar al flink onder handen genomen waardoor ons huis steeds meer een echt thuis is geworden. Dat kleurtje op de muur was wel aan vervanging toe, net als de tegels in de badkamer, en een aantal meubels zijn de deur uitgezet. Omdat de maatregelen weer worden aangescherpt en de donkere maanden zijn aangebroken is het toch wel fijn om thuis goed te kunnen relaxen. De een pakt zijn boek, de ander ploft liever neer op de bank met een biertje en spannende sportwedstrijd op tv. Misschien ben jij daarom wel toe aan een nieuwe televisie. Je hebt immers niet voor niets dat tv en internet abonnement. Bij de zoektocht naar een nieuwe tv kun je door het brede aanbod wel eens het overzicht kwijtraken. Daarom lees je hier een aantal tips om je zoektocht een stuk eenvoudiger te maken.

 

Welk gebruik maak je van de tv?

Het kiezen van de juiste tv is erg afhankelijk van het gebruik dat je van de tv gaat maken. Misschien kijk je vooral standaard tv programma’s zoals het nieuws en praatprogramma’s, dan heb je genoeg aan een eenvoudige tv. Maar als je ook jouw favoriete series op de tv wilt kijken, dan kun je beter voor een smart tv gaan. Hiermee heb je via internet toegang tot online streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en YouTube. Ben je een echte sportliefhebber, dan is het belangrijk dat de tv een grote verversingssnelheid heeft. Dit zorgt ervoor dat bewegende beelden vloeiender in elkaar overgaan en dus minder schokkerig zijn. Daarnaast hebben tv’s voor sportliefhebbers een brede kijkhoek, waardoor je ook goed zicht hebt wanneer je schuin voor de tv zit. Een voetbalwedstrijd kijken met een groep vrienden is daarmee ook prima te doen.

 

Hoe groot moet de tv zijn?

Afhankelijk van de kijkafstand kun je kiezen voor een kleine, middelgrote of grote tv. Groter is niet altijd beter, bijvoorbeeld als je dicht op de tv zit. Maar zit je te ver van een kleine tv af, dan kun je de ondertiteling misschien niet meer lezen. Om de juiste grootte te kiezen, meet je de afstand van de kijkpositie tot de tv en vermenigvuldig je dit met 0,2. De uitkomst is het beste formaat in inches.

 

Plaatsing van de tv

De plaatsing van je nieuwe tv is natuurlijk ook belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om de tv op een tv-meubel te plaatsen of aan de wand te hangen. De tv aan de wand hangen geeft een moderne uitstraling, door de tv aan een tv-beugel te hangen hoef je het niet op een meubel te zetten. Je hebt verschillende soorten tv-beugels, namelijk vaste beugels, kantelbare beugels en draaibare beugels. Met een draaibare tv-beugel kun je de tv allerlei richtingen op draaien zodat je overal goed beeld hebt, waar je ook zit. Op het meubelstuk heb je dan ruimte voor leuke woonaccessoires.

Similar Articles

Comments

Recente posts