Op zoek naar de perfecte barkrukken voor ons kookeiland

Onlangs hebben we onze keuken volledig gerenoveerd. En dan bedoel ik ook echt volledig. Van top tot teen. Er is geen spoor meer te bekennen van de oude keuken. En dan was ook precies de bedoeling. Die keuken stamde namelijk uit de prehistorie. Het was dan ook echt tijd voor iets nieuws. De kinderen bleven maar vragen ‘’mama, wanneer krijgen we een nieuwe keuken?’’ De eerste keer dat ze het vroegen was ik met stomheid geslagen. Onze keuken is toch prima? Ik leef er al zo lang mee, dat ik het niet eens objectief kon bekijken. Maar hoe vaker ze het vroegen, hoe meer ik erover na ging denken. En ja, mijn kinderen bleken toch wel een punt te hebben. En dus was het tijd voor een nieuwe keuken, inclusief kookeiland. Maar, bij een kookeiland horen ook barkrukken vind ik. Zodat we gezellig met het hele gezin kunnen samenkomen.

De juiste hoogte

Mijn man was niet direct fan van het barkrukken idee. Maar, met enige hulp van onze lieve kinderen, heb ik hem toch kunnen ompraten. Maar toen begon de grote zoektocht. Want wat voor soort barkruk heb je nodig voor bij een kookeiland? Ik heb me allereerst dus even verdiept in de zogenaamde kookeiland barkruk. De kookeiland barkruk heeft dus een aangepaste zithoogte, die speciaal zo is afgesteld om aan je kookeiland te kunnen plaatsen. De juiste zithoogte is belangrijk, aangezien je niet echt lekker ontspannen kunt zitten wanneer je barkruk te hoog is. Een gouden regel die ik ben tegengekomen is dat de juiste zithoogte voor je kookeiland barkruk 28 cm lager dan de bovenkant van je werkblad is. Hier dien je dus echt op te letten bij het uitkiezen van je barkrukken.

Een passende stijl

Goed, een volgende stap was natuurlijk het uitkiezen van een barkruk die aansloot bij onze wensen en voorkeuren. O ja, en natuurlijk ook bij de stijl van onze gerenoveerde keuken. Er is namelijk enorm veel keuze op het gebied van barkrukken. Zo kun je voor een landelijke look gaan met vintage, retro of klassieke barkrukken. Of juist voor een moderne look met industriële of Scandinavisch design barkrukken. Onze keuken is vrij modern en strak ingericht, met marmeren werkbladen en veel gebruik van wit. Hiervoor waren we op zoek naar moderne, strakke barkrukken die hierbij aansloten. Uiteindelijk hebben we de perfecte barkrukken gevonden die een mooi plaatje vormen met ons marmeren kookeiland. Nu kunnen we eindeloos genieten in onze gezellige keuken!

Similar Articles

Comments

Recente posts