Op vakantie gaan deze zomer? Overweeg Bonaire!

De afgelopen zes maanden zijn voor vrijwel iedereen stressvol geweest. Door de pandemie is het vliegverkeer aan banden gelegd en internationale reizen waren zo goed als onmogelijk. De overheid verzocht ons om zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarom is het ontzettend fijn dat de maatregelen nu zijn versoepeld. Ook het internationaal vliegverkeer is weer een optie.

Veel mensen kunnen hierdoor een last-minute vakantie boeken! Maar dan moet je natuurlijk heel snel bedenken waar de reis heen zal gaan? Wij vinden Bonaire een van de leukste vakantiebestemmingen. Daarom vertellen we in deze blog je graag alles wat je moet weten over dit tropische eiland van Caribisch Nederland!

Kies voor een luxe vakantie

Aangezien wereldwijd de toerisme industrie behoorlijk op zijn gat heeft gelegen, kun je nu een vakantie boeken voor een betaalbare prijs. Misschien vind je wel een goede aanbieding.  Daarmee kun ook je dit keer op een iets luxere vakantie dan gebruikelijk. Ook voor zo’n luxe vakantie kun je naar Bonaire gaan. Een villa Bonaire is luxe en voortreffelijk – en ook jij kunt zo’n accommodatie huren deze zomer.

Normaal gesproken kost het huren van een villa Bonaire best wat geld, maar nu kun je profiteren van gunstige aanbiedingen. Hierdoor kun je voor een schappelijke prijs een villa in Bonaire direct naast het strand huren. Wie wil dat nou niet? Wij zien het al voor ons. Heerlijk ontspannen ‘s ochtends wakker worden. Vervolgens een duik nemen in de zee of in het zwembad plonsen voor een verfrissende zwemsessie. Op en top vakantiegevoel dus!

Een actieve vakantie

Natuurlijk is een van de fijnste dingen aan vakantie vieren dat lekker op het strand in de zon kunt luieren. Misschien wil je juist wat meer actie tijdens je vakantie. Ook dan zit je op Bonaire goed! Voor de echte avonturiers is duiken op Bonaire namelijk een fantastische ervaring. Het onderwaterleven van het eiland is oogverblindend en helder, want de zee is kraakhelder.

Voor mensen die al een duikbrevet hebben behaald, zijn er veel mogelijkheden om zelf te duiken. Met een begeleider die alle prachtigste spotten weet, kijk je gegarandeerd je ogen uit. Bovendien is kantduiken mogelijk in Bonaire. Hierdoor is het mogelijk om simpelweg de pick-up het strand op op te rijden, je trekt je pak aan en doet de flessen achterop. Vervolgens loop je zo het water in om jouw duik te beginnen.

Heb je nog nooit gedoken, maar wil je het wel graag leren? Volg dan een cursus tijdens je vakantie! Bonaire is namelijk een fijne plek om je duikbrevet te behalen. Het eiland heeft namelijk een rustige zee én alle duikspots liggen direct aan de waterkant.

Bezienswaardigheden van Bonaire

Bonaire heeft een rijke geschiedenis, waarin vanzelfsprekend Nederland ook een rol speelt. Dankzij de rijke geschiedenis en de prachtige natuur zijn er genoeg bijzondere plekken te bewonderen tijdens jouw verblijf. Om je een idee te geven, lichten we hieronder wat unieke bezienswaardigheden van Bonaire toe.

Stukje geschiedenis

Zoals je waarschijnlijk wel weet kent de relatie tussen Bonaire en Nederland wat minder leuke onderdelen, namelijk slavernij. Een van de meest interessante bezienswaardigheden op het eiland zijn dan ook de slavenhuisjes van vroeger. Buiten alle zon en zee activiteiten is het zeker de moeite waard om een dagje deze slavenhuisjes te gaan bezoeken. Daar wordt de geschiedenis namelijk echt tastbaar.

Dieren bewonderen

Naast de schitterende zee kent Bonaire ook indrukwekkende flora en fauna. Daarom is een andere zeer bekende bezienswaardigheid op Bonaire is de donkey sanctuary. Hier worden ezeltjes opgevangen. Als je een dierenliefhebber bent of kleine kinderen hebt die graag met de dieren in contact willen komen dan is deze sanctuary zeker het bezoeken waard.

Uiteraard zijn er niet alleen ezels te bewonderen op Bonaire. Ook kun je veel dieren in het wild bewonderen wanneer je het eiland verkent. Zo kun je onder andere roze flamingo’s spotten. Hierdoor is Bonaire ook een geschikte vakantiebestemming voor de dierenliefhebbers onder ons.

Ideaal voor gezinnen

Bonaire is weliswaar een relatief klein eiland. De locals delen het eiland bijvoorbeeld op in slechts twee rondritten. Desondanks is er ontzettend veel te doen en ontdekken, zoals we hierboven al hebben verteld. Daarnaast heerst er een heerlijk rustige sfeer op het eiland. Je kunt bijvoorbeeld ontspannen en luieren terwijl je aan jouw kleurtje werkt op het strand. Al met al is Bonaire met recht een ideale vakantiebestemming voor jonge en wat oudere gezinnen.

Similar Articles

Comments

Recente posts