Op reis naar Florida

Vroeger toen ik klein was reisde ik al veel met mijn ouders. Toen ik vijf jaar oud was gingen we al naar Australië. Hier was ik nog te klein voor de meeste soort attracties waar we met de hele familie naartoe gingen. Ik weet nog goed dat de hele familie in een speedboot ging die door de haven van Sydney voer. Ik was precies 1 centimeter te klein. De bootverhuurder durfde dit risico helaas niet aan. Nu, vijftien jaar later weet ik dit nog steeds. Ik had geen behoefte om nog een keer naar Australië te gaan. Voor mijn leeftijd die ik toen was weet ik nu nog best veel. We hebben veel gezwommen in de zee, kangaroos gevoerd en een koala vastgehouden. Bij datzelfde uitje kreeg ik zelfs een slang om mijn nek!

Tussenjaar

Vorig schooljaar was mijn laatste jaar van de opleiding Bouwkunde aan de hogeschool Rotterdam. Ik besloot om een tussenjaar te nemen voordat ik aan mijn master begon. Ik heb tot en met februari fulltime gewerkt om geld bij elkaar te krijgen. Mijn ouders sponsorde ook een deel van mijn reis die ik wilde gaan maken. Ik besloot om naar Florida te gaan. Het was hier heerlijk weer en er viel veel te beleven. Ook had ik gelezen dat de mensen heel vriendelijk en open zijn. Dit komt doordat het eigenlijk voelt als een groot vakantieland. Het leek me heel gaaf om met een auto door dit land te reizen. Met mijn creditcard op zak zou ik per dag bekijken waar ik zou slapen. Ik gokte dat ik in elk geval minimaal een maand onderweg zou zijn. Ik huurde een shortlease auto vanuit Nederland. Deze stond mij dan op te wachten op het vliegveld van Orlando.

Plan van aanpak

Het leek mij heel gaaf om van Orlando naar het zuiden te rijden. Ik had al uitgezocht dat ik op Key west langer wilde verblijven. Dit was echt een soort 24/7 vakantie-eiland. Ook kon je hier een jetski huren. Dit zou het gevoel wel goedmaken dat ik niet mee kon op de speedboot in Australië 15 jaar terug. Tussen deze twee punten zou ik kijken waar de weg me heenleid. Vanuit Key west kon ik omhoog rijden naar Miami. Hier mocht ik mijn auto inleveren en zou ik naar een andere plek kunnen vliegen. Voordat het zo ver was, zou ik eerst ervaren hoelang de reis van Orlando naar Key west zou gaan duren.

Similar Articles

Comments

Recente posts

Toppers in communicatie: Polkadot en Chainlink

Vaak probeert het bedrijf achter een cryptocurrency naast het uitbrengen van de coin ook een project te verwezenlijken met dezelfde technologie. Voor Polkadot en...

EPDM, geschikt voor elk dak

EPDM, wat is dat eigenlijk? EPDM staat eigenlijk voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Het is een groep van rubbers die goed bestand zijn tegen zonlicht en weersomstandigheden. Hierdoor...

Een machine financieren?

Als jouw onderneming zich bezighoudt met het productieproces van bepaalde producten of werkzaam is in de bouw, dan is de kans enorm groot dat...