Voor je op weg gaat moet je een motorverzekering afsluiten

Of je nu maar één keer per jaar een tochtje maakt op de motor of dagelijks op de motor naar je werk gaat, je moet altijd een motorverzekering afsluiten. Zonder motorverzekering mag je de weg niet op, ook niet voor dat ene ritje per jaar. Maar hoe kun je een motorverzekering afsluiten? Moet je dan altijd naar een kantoor gaan? Welnee, een motorverzekering afsluiten regel je gewoon online. Al in een paar minuten heb je een all risk motorverzekering afgesloten. Maar een all risk motorverzekering is niet de enige optie. Er zijn nog meer verzekeringen voor je motor mogelijk.

Waarvan is de hoogte van je verzekeringspremie afhankelijk?

De verschillen in prijs tussen de verschillende motorverzekeringen kunnen nogal aanzienlijk zijn. Dat heeft te maken met verschillende factoren. Ben jij een beginnende motorrijder van nog geen 24 jaar en rij je dagelijks in de drukken stad op je gloednieuwe motor? Dan zul je aanzienlijk meer premie betalen dan wanneer je al meer dan 20 jaar schadevrij rondrijdt op je 15 jaar oude motor en alleen gebruik maakt van de buitenwegen op incidentele ritten. Je kunt je premie berekenen en je motorverzekering afsluiten door online wat gegevens in te vullen. Heel gemakkelijk en heel snel.

Een motorverzekering afsluiten, maar welke kies je?

Er zijn verschillende gradaties motorverzekeringen te vinden. Van WA (wettelijke aansprakelijkheid) tot all risk (alles er op en er aan). Het is maar net wat jij kiest. WA is minimaal verplicht, maar je kunt, afhankelijk van de (nieuw)staat van je motor de motorverzekering zo breed uitbreiden als je wilt. Een WA verzekering vergoedt alleen de schade die jij aan anderen toebrengt. Met een all risk verzekering heb je alles verzekerd, ook de schade die je toebrengt aan je eigen motor en ben je verzekerd tegen brand en diefstal.

Maar er is meer

Het is niet alleen van belang dat je een motorverzekering afsluit, je moet nog meer zaken aanschaffen voor je op de motor stapt. Een goede helm is natuurlijk het eerste vereiste. Wist jij dat je helm maar 3 tot 5 jaar meegaat? Ook een motorpak dat goed aansluit is belangrijk, net als goed passende schoenen en handschoenen. Dat zijn extra kosten, maar wel zaken die zorgen voor jouw veiligheid. Als jij alles op orde hebt, is de kans een stuk groter dat je ongeschonden uit een gevaarlijke situatie te voorschijn komt. Er is geen APK voor motoren verplicht in Nederland, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je motor goed onderhouden is.

Similar Articles

Comments

Recente posts