Is dit een goed moment om te beginnen met beleggen?

Op dit moment is de inflatie torenhoog, wat betekent dat je geld in een rap tempo minder waard wordt. Dat is voor iedereen vervelend en daarom is het slim om eens te kijken naar wat je kunt doen om hier in de toekomst minder door te worden geraakt. Voorkomen dat je last hebt van inflatie kun je doen door een deel van je geld te beleggen. De waarde van beleggingen kan namelijk fluctueren waardoor je geld (als het goed is) met de tijd meer waard wordt. Natuurlijk is het niet automatisch zo dat een belegging meer waard wordt waardoor veel mensen angstig zijn om te gaan beleggen. In deze tekst vind je meer over dit onderwerp.

 

De prestaties van beleggingen

 

Als je je geld belegt, moet je er zeker van zijn dat je bereid bent om dit geld te verliezen. De kans dat je al het geïnvesteerde geld kwijtraakt is niet zo groot, maar een deel van je inleg verliezen is iets wat iedere belegger wel eens heeft meegemaakt. Je moet dus enkel geld investeren dat je kunt missen, voor het geval dat je het verliest. Echter, door op een goede en verstandige manier te beleggen kun je zeker meer geld verdienen dan dat je verliest. Bovendien verliest geld dat op de bank staat zijn waarde erg snel. Daarom is dit voor veel mensen een goed moment om te beginnen met het beleggen van hun geld. Je moet je hierbij niet laten afschrikken door de slechte prestaties van veel aandelen en andere beleggingen van de laatste tijd. Juist wanneer de koersen laag staan, is het een goed moment om te investeren, mits je wel vertrouwen hebt in het bedrijf waarvan je een aandeel koopt. 

 

Waar wil je in investeren?

 

Mensen die willen beginnen met beleggen moeten eerst eens goed nadenken over waar ze dan in willen investeren. Bij beleggen denken mensen vaak direct aan aandelen, maar je kunt ook investeren in andere zaken zoals vastgoed, grondstoffen of cryptovaluta. De koers Bitcoin is op dit moment wel een stuk lager dan op het hoogste punt, maar dat betekent niet dat deze er nooit meer bovenop komt. Wel moet je er goed bij stilstaan dat het risico bij cryptovaluta wat hoger ligt dan bij andere beleggingen. Echter, de kans dat de koers Ripple of die van een andere cryptomunt ineens hard zal stijgen, is ook een stuk groter dan bij andere beleggingen. High risk, high reward, zoals vaak over beleggingen gezegd wordt, gaat dus zeker op bij cryptovaluta. 

 

Similar Articles

Comments

Recente posts