Het inrichten van je huis: zo pak je dat aan

Als je net een nieuw huis hebt gekocht, wil je dat je het perfect in kunt richten. Het laminaat moet de juiste kleur hebben, de keukenkastjes moeten mooi aansluiten bij de rest van het huis, enzovoorts. Er komt erg veel bij kijken. En het is lastig want je hebt als je huis nieuw is en nog verbouwd moet worden geen basis om vanaf te werken. De muren moeten geschilderd worden, de vloer gelegd, werkelijk alles gedaan. Dus hoe begin je überhaupt met inrichten? Ik geef je een stappenplan.

Beneden

Het handigst voor het inrichten van een nieuw huis is beginnen bij de fundering. Wat voor vloer moet er dus in komen? Het beste is om hiervoor in gesprek te gaan met experts die kleuren begrijpen, maar ook om kleurproeven mee te nemen naar je nieuwe huis. Als je je vloer weet kun je de meubels langzaamaan daarop aanpassen. De muren schilderen kan altijd nog, en mijn advies is om dat als allerlaatste te doen. Ja, zelfs ná dat de meubels er in zijn geplaatst. Dan pas heb je een volledig beeld welke kleur je je muur zou kunnen of willen geven. De meeste mensen doen het precies andersom, eerst de muur schilderen en daarna de vloer erin en de meubels, maar dan zou het qua kleuren helemaal verkeerd uit kunnen vallen.

De keuken en badkamer

De keuken is nog veel lastiger om uit te kiezen dan de vloer. Je moet je namelijk alles volledig inbeelden, omdat je niet een stukje van je keuken mee kan nemen om te kijken hoe het staat. Probeer dit dus heel rustig te doen en echt je tijd te nemen voor de beslissing. Wil je gaan voor een strakke badkamer? Dan kun je het beste losse douchewanden kopen. Als je over ligbaden of badkamermeubels moet nadenken kun je hier het beste ook lang over doen. Een haastige beslissing wat betreft zowel badkamer als keuken gaat namelijk spijt met zich mee brengen.

Boven

Slaapkamers en andere bovenkamers zijn eigenlijk het makkelijkst in te richten. Ook hier geldt weer dat je eerst de vloer het beste kunt doen, dan de meubels, en dan de muren. Hang als laatste alles wat aan de muur moet op. Voor wooninspiratie kun je ook een kijkje nemen op websites met blogs over wonen of tijdschriften die over wonen gaan. Weet wel dat het allerbeste is om jouw persoonlijke smaak de boventoon te laten voeren, en niet zozeer mee te gaan met de huidige trends.

Similar Articles

Comments

Recente posts