Hoe doe je inspiratie op voor je (nieuwe) woning?

Het kan lastig zijn om nieuwe inspiratie te vinden voor je woninginrichting. Je wilt graag dat je huis er gezellig en stijlvol uitziet, maar hoe vind je nu de juiste inspiratie? Hieronder delen we een aantal tips om inspiratie op te doen voor je woning.

1. Pinterest en Instagram

Social media is een geweldige plek om inspiratie op te doen voor je woning. Pinterest en Instagram zijn de perfecte platforms om ideeën te vinden. Maak borden op Pinterest voor verschillende ruimtes in je huis en sla foto's op die je leuk vindt. Zo kan je bijvoorbeeld opeens leuke betonlook behang tegenkomen of nieuw behang slaapkamer waar je eerder niet aan gedacht had. Op Instagram kun je zoeken op hashtags zoals #interiordecorating of #homedesign en kun je talloze ideeën vinden die passen bij jouw stijl.

2. Tijdschriften en boeken

Bladeren door interieur tijdschriften en boeken is een andere manier om inspiratie op te doen. Neem de tijd om door verschillende tijdschriften te bladeren en scheur of markeer pagina's met ontwerpen die je aanspreken. Het kan ook handig zijn om designboeken te kopen of te lenen van de bibliotheek.

3. Binnenkijken bij anderen

Een andere manier om inspiratie op te doen is door te kijken naar hoe anderen hun huis inrichten. Dit kan bij vrienden en familie zijn, maar ook op social media of in woonprogramma's op televisie. Probeer te kijken naar elementen in hun inrichting die je aanspreken en bedenk hoe je deze kunt toepassen in jouw eigen huis.

4. Kleuren en patronen

Kleur kan een groot verschil maken in je huis en kan ook inspiratie bieden. Kijk naar de kleuren die je aanspreken en probeer deze te integreren in je inrichting. Ook patronen kunnen inspiratie bieden. Kijk naar bijvoorbeeld behang, kussens, of tapijten met patronen die je aanspreken en bedenk hoe je deze kunt gebruiken in je huis.

5. Materialen

Materialen zijn belangrijk in je inrichting. Kijk naar de materialen die je aanspreken, zoals hout, metaal, beton of marmer, en bedenk hoe je deze kunt gebruiken in je huis. Bijvoorbeeld door houten meubels te kopen of door een marmeren blad op je salontafel te leggen.

6. Woonwinkels

Woonwinkels zijn de perfecte plek om inspiratie op te doen. Bezoek verschillende woonwinkels en bekijk de opstellingen van meubels en accessoires. Het kan ook handig zijn om foto's te maken van opstellingen die je aanspreken, zodat je deze later kunt bekijken en eventueel kunt nabootsen in je eigen huis.

Similar Articles

Comments

Recente posts