Alles over zelfzorg voor mannen

Bij zelfzorg denk je misschien al snel aan middeltjes die vrouwen gebruiken om zich fit en gezond te voelen. Maar als man heb je net zo goed last van ongemakken. Dus is het voor mannen net zo belangrijk voldoende aandacht te geven aan zelfzorg. Met zelfzorg bedoelen we de zorg voor jezelf, op alle vlakken: mentaal, fysiek en emotioneel. Door genoeg tijd voor ontspanning en plezier te maken, kun je mentaal voor jezelf zorgen. Maar waar moet je aan denken als je fysieke ongemakken hebt? Wat moet je echt in huis hebben? Hier lees je het! 

Mannenkwaaltjes

Er zijn dingen waar iedereen weleens last van heeft: hoofdpijn, aambeien, eczeem of een koortslip. Hiervoor koop je middeltjes die je standaard in huis wilt hebben, zoals aambeienzalf, eczeemcrème of koortslipzalf. Ook paracetamol, pleisters en zonnebrandcrème mogen niet ontbreken in je medicijnkastje. Maar sommige zaken zijn typische mannendingen. Denk aan vaak moeten plassen, erectieproblemen of haaruitval. Gelukkig zijn er voor die ongemakken middeltjes te koop bij de drogist. Denk aan erectiepillen als je last hebt van erectiestoornissen. Die zijn verkrijgbaar via je huisarts, maar je kunt ze ook online bestellen.

Erectiestoornissen

Veel mannen denken dat zij naar de huisarts moeten als zij last hebben van erectieproblemen. Daar zit een kern van waarheid in, want een arts kan je vertellen waar de oorzaak ligt en je medicatie voorschrijven. Toch hoef je niet direct naar de huisarts als je dat niet wilt. Er zijn erectiepillen die vrij verkrijgbaar zijn, waarmee je je probleem misschien kunt verhelpen. Jouw erectiepillen kopen kan dus gewoon online, maar lees dan altijd goed de bijsluiter en licht je arts of apotheker in als je andere medicijnen gebruikt. Wist je trouwens dat je erectiepillen ook kunt gebruiken om je plezier in bed te verhogen? Met vrij verkrijgbare erectiepillen houdt je erectie langer aan en kun je dus langer genieten van je avond met je bedpartner.

Haaruitval

Ten slotte kampen veel mannen vanaf een bepaalde leeftijd met haaruitval of dunner wordend haar. Ook daarvoor heeft de drogist een oplossing, zoals cafeïneshampoo. Deze shampoo gaat haaruitval tegen en helpt je een volle haardos te behouden. Je hoeft dus niet direct een haartransplantatie te overwegen als je haar begint uit te vallen. Cafeïneshampoo is vrij verkrijgbaar, dus je haalt hiermee een middeltje in huis waarmee je laagdrempelig haaruitval kunt tegengaan. Werkt het onvoldoende? Dan kun je altijd nog contact opnemen met je huisarts of een kliniek die gespecialiseerd is in haaruitval. 

Similar Articles

Comments

Recente posts