Is de goedkoopste hypotheek ook de beste hypotheek?

Je zou zo zeggen van wel. Want de goedkoopste hypotheek betekent dus dat je het minst betaalt per maand. En daar word je natuurlijk blij van. Dan blijft er tenminste wat geld over om leuke dingen van te doen. Maar wat nu als je wilt verbouwen? Of gaat verhuizen en je wilt je hypotheek meenemen of opnieuw afsluiten? Als daar een flinke boete bij komt kijken, kan het zijn dat de goedkoopste hypotheek ineens veel minder goedkoop blijkt te zijn. De kleine lettertjes lezen is dus echt van belang. Want wat als je een (flinke) erfenis of bonus krijgt en je wilt een deel van je hypotheek ineens afbetalen? Als je dan een extra rekening krijgt omdat je afwijkt van de looptijd van je hypotheek, dan word je daar niet blij van.

De beste hypotheek voor jou?

Daarvoor zul je echt even om tafel moeten met een (onafhankelijke) hypotheekadviseur. Hij of zij kan je precies vertellen en ook nog uitleggen waarom die goedkope hypotheek die jij online hebt gevonden voor jouw situatie minder geschikt is. Of juist heel erg geschikt is. Want ook bij twijfels of je de juiste keuze aan het maken bent, kun je gewoon bij de hypotheekadviseur terecht. Want er zijn nogal wat opties waaruit je zult moeten kiezen. Zo zijn er verschillende hypotheekvormen, verschillende looptijden en rentevaste periodes en verschillende rentes. Natuurlijk zijn er ook verschillende banken met allemaal hun eigen voorwaarden. De keuze is dus reuze, maar voor een leek eigenlijk niet te overzien.

Zo kan het dus zijn dat je niet op de goedkoopste hypotheek uitkomt

Maar wel op de beste hypotheek voor jouw situatie. En dat kan even slikken zijn. Want jij hebt je natuurlijk voor je het gesprek in ging, zo goed mogelijk ingelezen. Maar gaande het gesprek kan het zijn dat de uitkomst is dat een iets duurdere hypotheek beter bij jouw situatie past. Bijvoorbeeld omdat er gezinsuitbreiding aan komt. Of omdat je van zelfstandig ondernemen naar loondienst gaat of juist andersom. Iedere verandering in jouw leven kan zijn weerslag hebben op de hoogte van je hypotheek. En dat is eigenlijk maar goed ook. Zo krijg je echt de hypotheek die bij jou past.

“Zo’n hypotheekadviseur wil juist dat ik voor een duurdere hypotheek ga”

Nou, nee dus. Je onafhankelijke hypotheekadviseur wil dat jij een hypotheek krijgt die jij kunt behappen. Waardoor je ook nog leuke dingen kunt doen en niet alleen maar aan je hypotheek en je andere vaste lasten denkt. Een hypotheekadviseur moet natuurlijk wel betaald worden, maar zoals je op de site kunt zien, zijn dat vaststaande kosten. Die hangen niet af van de hoogte van je hypotheek en ook niet van waar je deze gaat afsluiten. Transparantie is heel belangrijk en daar heeft deze hypotheekadviseur in ieder geval heel goed over nagedacht!

Similar Articles

Comments

Recente posts