Gezichtsverzorging voor hem

Niet alleen voor vrouwen is gezichtsverzorging belangrijk, maar ook voor de mannen. Vooral vrouwen zijn bezig met de verzorging van hun huid, maar dit is voor de mannen minstens zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker, doordat hun huid veel te verduren heeft door het vele scheren of de verzorging van de huid onder de baard of snor. Alleen hebben mannen vaak minder zin om ook nog tijd de besteden aan hun huid als ze ook al veel tijd besteden aan hun gezichtsbeharing. Maar toch is het iets dat we niet over het hoofd moeten zien. Een goede verzorging van de huid zorgt voor gezonde huid. Hierdoor blijft onze huid langer gezond en elastisch, wat staat voor een jonge huid. Zo blijven de rimpeltjes en ouderdomsvlekjes langer uit. Bij een goede verzorging van het gezicht is zonnebrand heel erg belangrijk. Zonnebrand beschermt onze huid tegen uv straling. Dit zorgt ervoor dat je minder snel verbrand, je minder snel veroudert en het verkleint je kan op huidkanker. Kortom zonnebrand is onmisbaar voor goede gezichtsverzorging. 

Gezichtszonnebrand 

Veel van ons vinden zonnebrand te vettig voor ons gezicht. Vooral diegene die al een relatief vette huid hebben vinden een vettige zonnebrand niet fijn om het gezicht. Op ons gezicht willen we het liefst een zo’n licht mogelijke crème hebben. Hiervoor hebben ze gelukkig een goede oplossing gevonden, namelijk speciale zonnebrand voor het gezicht. Deze zonnebrand is over het algemeen heel vloeibaar of het heeft een meer gel achtige consistentie. Hierdoor voelt het heel licht aan op de huid en wordt het snel opgenomen door de huid. 

Gezichtsverzorging voor mannen

Dit zien we tegenwoordig ook terug in de normale gezichtsverzorging. Vroeger ging het vooral om dikke crème die onze huid goed voed en soepel maakt. Maar tegenwoordig hebben we liever lichte substanties die de huid goed hydrateren en verzorgen. Dit vinden mannen ook erg fijn in hun gezichtsverzorging, zo voelt het niet gelijk alsof ze een dikke laag crème op hun gezicht hebben zitten. Mannen hebben andere producten nodig dan vrouwen, hierdoor kan het soms moeilijk zijn om producten te vinden als man. Gelukkig zijn er ook merken die speciale gezichtsverzorgingslijnen uitbrengen voor manenn. Zo heeft Biotherm Homme de aquapower verzorging. Deze lijn kent verschillende texturen die allemaal een hydraterende werking hebben en zorgen voor een verkoeling en ontspanning met blue hyaluron en pepermunt. Ze houden in deze lijn ook rekening met de verschillende huidtypes om zo voor elke huid geschikte producten te hebben. Verder hebben bij het bekende merk Clinique ook een speciale mannenlijn met veel verschillende producten speciaal voor mannen. Denk hierbij aan dagcrèmes, serums, reinigende lotions en scheerproducten. 

Similar Articles

Comments

Recente posts